• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Koffie verkeerd: alles wat je moet weten over deze koffie

De koffie verkeerd is welbekend voor veel mensen. Het is namelijk een razend populaire koffie in Nederland. De koffie verkeerd wordt ook wel ‘cafe au lait’ of caffè latte genoemd, vanwege de grote hoeveelheid melk. Vaak wordt de koffie verkeerd vergeleken met een cappuccino of latte macchiato, maar toch is een koffie verkeerd anders dan deze koffiesoorten. Waarom? Dat lees je hier.

Wat is een koffie verkeerd?

Een koffie verkeerd is koffie met een grote hoeveelheid warme, opgestoomde melk en een klein laagje melkschuim. De verhouding staat gelijk aan 1/3 koffie en 2/3 melk. Waar we in Nederland de term koffie verkeerd gebruiken, wordt de koffie in België een Lait Russe genoemd en in Italië een Caffé Latte. In het Engels kun je een koffie verkeerd bestellen door simpelweg te vragen naar een Latte.

Benieuwd hoe je zelf een koffie verkeerd maakt?

Zo maak je een koffie verkeerd

Wat is het verschil tussen een koffie verkeerd en een cappuccino?

Ook de cappuccino wordt wel eens aangezien voor een koffie verkeerd. Het verschil? Ook dat zit ‘m weer in de melk-koffie verhouding. Bij een cappuccino wordt meer melkschuim gebruikt.

Zo maak je een cappuccino

Hoeveel calorieën bevat een koffie verkeerd?

Omdat er veel melk aan deze koffie wordt toegevoegd, bevat deze ook meer calorieën dan je van de standaard zwarte koffie gewend bent. Volgens het Voedingscentrum bevat één kop koffie verkeerd van 250ml 75 calorieën.

Hoe serveer en drink je koffie verkeerd?

Een koffie verkeerd kan prima geserveerd worden in een normale koffiekop. Door de grote hoeveelheid melk is het handig wat extra ruimte te houden nadat de koffie in de kop zit. Zo kan de verhouding 1/3 koffie en 2/3 gemakkelijk aangehouden worden.

Koffie verkeerd versus andere koffiesoorten

Je zult vast gemerkt hebben dat er veel koffiesoorten bestaan. Dan vraag jij je misschien af: hoe verschillen ze van elkaar? Dat leggen wij je graag uit.

Wat is het verschil tussen een koffie verkeerd en een latte macchiato?

Met name de koffie verkeerd en latte macchiato worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil zit ‘m in de grootte van de drank en de hoeveelheid melkschuim. De latte macchiato krijg je vaak in een groter glas, waarbij de drank bestaat uit drie gelijke delen: espresso, melk en melkschuim. Bij de koffie verkeerd is deze verhouding anders, waarbij alleen bovenin het glas een dun schuimlaagje te zien is.

Hoe je een latte macchiato maakt?

Lees het latte macchiato recept

Maak een heerlijke koffie verkeerd met deze bonen

De basis van een koffie verkeerd is een goede kop koffie of espresso. Die maak je alleen met de beste bonen

Op zoek naar het juiste servies voor jouw koffie verkeerd?

Ontdek ze hier