Wat is een koffie verkeerd?

Een koffie verkeerd wordt ook wel een cafe au lait genoemd. Het is een kop zwarte koffie met veel melk en lijkt veel op andere koffievarianten die met melk worden gemaakt (bijvoorbeeld de latte macchiato of de cappuccino). Koffie verkeerd wijkt echter af van deze koffievarianten omdat zij niet op basis van een espresso is gemaakt. Ook zit er in de koffie geen opgeschuimde melk.

Op deze pagina leest u alles wat u over een goede koffie verkeerd moet weten.

Wat is een koffie verkeerd?

Een koffie verkeerd is koffie met een grote hoeveelheid warme opgestoomde melk en een klein laagje melkschuim. De verhouding staat gelijk aan 1/3 koffie en 2/3 melk. Waar we in Nederland de term koffie verkeerd gebruiken, wordt de koffie in België een Lait Russe genoemd en in Italië een Caffé Latte.

Waar een koffie verkeerd een mokka-achtige kleur heeft, bestaat een latte macchiato uit drie mooie lagen.

Koffie verkeerd vs. Latte macchiato

Een latte macchiato bestaat net als de koffie verkeerd uit een grote hoeveelheid melk. Waar een koffie verkeerd een mokka-achtige kleur heeft, bestaat een latte machiatto uit drie mooie lagen. Het verschil zit in de bereidingswijze. Zo is een latte macchiato gemaakt met espresso, en door de bereidingswijze (eerst de koffie, daarna de melk) ontstaan de lagen. Bij koffie verkeerd wordt “gewone” warme melk gebruikt met een normale kop koffie, en dit wordt gemengd in de kop. 


Ook benieuwd naar de koffiesoort flat white? We vertellen u er alles over!

Zo maakt u de perfecte koffie verkeerd in 3 stappen:

Melk verwarmen
Verwarm een flinke hoeveelheid volle melk. Zorg dat deze goed warm is, maar niet kookt. 

Zet zwarte koffie
Zet een zwarte koffie. Let op: geen espresso!  Het kopje moet niet in zijn geheel gevuld zijn, er moet immers nog melk bij. 

Melk toevoegen
Giet warme melk bij de koffie tot het kopje koffie vol zit.

Hoe serveer en drink je koffie verkeerd?

Een koffie verkeerd kan prima geserveerd worden in een normale koffiekop. Door de grote hoeveelheid melk is het handig wat extra ruimte te houden nadat de koffie in de kop zit. Zo kan de verhouding 1/3 koffie en 2/3 gemakkelijk aangehouden worden. 

Welke bonen zijn het lekkerst voor uw koffie verkeerd?

Koffie verkeerd wordt veel gedronken door mensen die minder genieten van een zeer aanwezige koffiesmaak. Het kan gedronken worden met alle type D.E bonen in ons assortiment. 

Alles voor uw koffie verkeerd