• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Hoeveel schepjes koffie gebruik je voor filterkoffie?

Filterkoffie: het oude vertrouwde kopje koffie dat je waarschijnlijk vanuit huis kent. Filterkoffie is ook heerlijk voor op kantoor! Maar hoe zet je de beste filterkoffie eigenlijk? Hoeveel schepjes heb je nodig voor de juiste verhouding? We leggen het graag aan je uit.

 

Wat is filterkoffie?

Je herkent het geluid vast nog wel van vroeger: het gepruttel van het water dat door het koffiefilter zakt. Voor veel mensen roept dit een nostalgisch gevoel op. Maar wat is het eigenlijk voor koffie?

Filterkoffie dankt zijn naam aan de techniek die wordt gebruikt bij het zetten. Bij filterkoffie wordt namelijk een papieren filter gebruikt. Hier worden gemalen koffiebonen in gedaan, waarover vervolgens heet water wordt gegoten. Zo drupt de verse koffie uit het filter. Tot slot wordt de koffie opgevangen in een kan en voilà: het is klaar om te serveren. Je kunt ervoor kiezen om gemalen koffie te kopen, of een koffiemolen naast het koffieapparaat te zetten. Wist je dat je ook koffie kunt maken met een percolator?

Filterkoffie is te vergelijken met de techniek die wordt gebruikt bij slow coffee.

Lees alles over slow coffee

Met welke verhoudingen zet ik de koffie?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. De één houdt namelijk van sterke koffie en dan ander van minder sterke koffie. De verhouding voor filterkoffie is dus afhankelijk van ieders persoonlijke voorkeur en van de koffiesoort. Toch kun je de volgende standaard verhoudingen aanhouden.

Hoeveel schepjes koffie gebruik ik voor mijn filterkoffie?

Meestal is een volle schep met een koffieschepje of eetlepel voldoende voor een kop normale zwarte koffie. Dit is ongeveer 7 tot 8 gram. Drink jij je koffie liever wat sterker? Voeg er dan nog een half schepje gemalen koffie aan toe.

Hoeveel water is nodig voor een kopje filterkoffie?

Een kopje koffie is zo’n 100 tot 150 ml. Zorg er daarom voor dat je hiervoor voldoende water in doet. Dat kun je heel makkelijk afmeten door een kopje te vullen en in het apparaat te schenken.

Bekijk onze filterkoffie machines

Kies de lekkerste bonen voor jouw filterkoffie

Daarmee maak je het hele kantoor blij