Onze missie?
Growing together to create a better future

Samen kunnen we deze missie realiseren.
Door voor koffie en thee van Jacobs Douwe Egberts
Professional te kiezen, ben je goed bezig.

Duurzame koffie & thee: een kijkje in onze aanpak...

Bij JDE Professional worden we gedreven door onze passie voor koffie en thee, ons respect voor het milieu en onze zorg voor mensen. Onze prioriteit ligt hierbij in het minimaliseren van onze footprint en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Vanuit deze duidelijke visie hebben we onze duurzaamheidsstrategie opgezet. Zo passen we deze aanpak voor duurzaamheid in Nederland toe. Meer weten over onze duurzaamheidsstrategie?

Ontdek onze duurzaamheidsstrategie

 

Verantwoord van boon
tot kop

Verduurzamen door de gehele keten.

Benieuwd hoe wij dat doen? Klik op de infographic om in te zoomen.
Bekijk Infographic

Herbruikbare koffiebekers

Lees hier meer over de nieuwe Single Use Plastic (SUP) regelgeving vanuit de Nederlandse overheid en het toekomstige duurzame beker portfolio van JDE.

Lees hier meer

Hier komt jouw
koffie vandaan

Met elke slok van onze Douwe Egberts gecertificeerde melanges op de Origin Stories-pagina’s draag je bij aan een eerlijkere en duurzamere wereld. Een goede herkomst en een goed verhaal, dan komt alles samen. Ontdek in onze Origin Stories waar jouw koffie vandaan komt en ontmoet de koffieboeren.

Ontdek Origin Stories

Onze stip op de horizon

Samenwerken aan het bereiken van onze doelen, waarin verantwoordelijk verkregen koffie en thee én recyclebare en/of composteerbare verpakkingen voorop staan.

Meer lezen over hoe wij dit aanpakken? Lees onze brochure.

Bekijk brochure


Progressie

We zijn er nog niet, maar we zijn op weg. Meer weten over wat we samen bereikt hebben?

78%

van onze verpakkingen zijn herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar

77%

van onze koffie is verantwoord geteeld

Jouw duurzame Green Select koffiecorner

Als JDE Professional bieden wij onze klanten een uitgebreid assortiment aan duurzame producten.

Green Select is ons duurzame koffiecorner concept waarbij we een refurbished machine aanbieden aangevuld met onze andere duurzame producten. Hiermee is een volledig duurzame koffiecorner binnen handbereik. Dat smaakt naar meer!

 

Benieuwd hoe jij jouw koffiecorner in een handomdraai verduurzaamt?

Bekijk deze acht tips

Cafitesse is één van de meest duurzame zetsystemen van Jacobs Douwe Egberts Professional.

Ontdek alles over Cafitesse

Van koffiedroes tot oude machines: niets gaat bij ons verloren. Bij JDE Professional streven we naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Geleid door onze Reduce, Reuse, Recycle strategie streven wij om onze koffie-en theevoorziening zo circulair mogelijk te maken.

Alle espressomachines die retour komen worden voor minimaal 95% gerecycled.

Onze koffiemachines worden gerecycled en hergebruikt. Lees hier meer over hoe wij om gaan met recyclen en refurbishen.

De D.E. hard cup is een herbruikbare beker en gaat minstens 400 wasbeurten mee. Na zijn levenseinde wordt de hard cup voor 90% een nieuwe beker en voor 10% een bloempot.

Lees hier meer over de D.E hard cup of bestel de beker hier.

Met koffiedroes als energiebron besparen we ruim 3,27 miljoen m2 aardgas per jaar

Koffiedroes is een kostbaar goed, vinden wij. Benieuwd naar wat wij doen met koffiedroes? Lees meer over wat wij doen met koffiedroes

Verbinding faciliteren en stimuleren

Koffie speelt een belangrijke rol in ons sociale leven. Koffie is er op de grote, maar ook op de kleine momenten. JDE Professional maakt van de kop koffie een verbindende factor tussen mensen, overal ter wereld. Lees hier meer over wat wij doen voor de maatschappij.

Onze bijdrage aan de SDG’s

In 2015 stelde de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals vast. Deze SDG’s vind je bij ons terug van teelt tot kop. We hebben onze aanpak ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen gericht op negen SDG’s.

Ondek de negen SDG's

Certificering

Certificatie- en verificatieprogramma’s zijn een goed middel om de duurzaamheid van koffie en thee te verbeteren en eerlijke prijzen voor boeren te garanderen. Niet alleen onze producten worden gecertificeerd, maar ook ons productieproces en onze bedrijfsvoering laten we door onafhankelijke instanties toetsen aan de hoogste standaarden. Lees meer over Rainforest Alliance & Fairtrade, ISO certificeringen en CO₂ Prestatieladder.

Met elke slok van onze Douwe Egberts gecertificeerde melanges op de Origin Stories-pagina’s draag bij aan een eerlijkere en duurzamere wereld. Een goede herkomst en een goed verhaal, dan komt alles samen. Ontdek in onze Origin Stories waar jouw koffie vandaan komt en ontmoet de koffieboeren.

Ontdek ons uitgebreide gecertificeerde assortiment. Onze unieke blends zijn met zorg samengesteld, met oog voor het milieu en onze mensen.