Bestellijst
Uw winkelmand is nog leeg |
Melk groeit in volume bij het opschuimen. Als u dus teveel melk in uw melkkan doet, dan kan de melk overlopen. Gebruik dan ook altijd een formaat melkkan dat past bij de hoeveelheid melk die u wilt opschuimen: een kleine kan voor één kop, en een grote kan voor twee koppen. Test altijd of uw melkkan nog melkresten bevat voordat u deze gebruikt. Maak de kan in dat geval eerst schoon met koud water.
Een cappuccino of latte macchiato kunt u maken met allerlei soorten melk. Maar voor perfecte melkschuim werkt volle melk het beste.
Zorg ervoor dat uw melk altijd koud is. Ook de temperatuur voor het opwarmen van de melk is van cruciaal belang. Tussen de 68 en 70 graden Celsius zit u goed. Als u de kan niet meer aangenaam kunt vasthouden, stoom dan nog drie seconden door en u weet zeker dat de melk de juiste temperatuur heeft.
Ga meteen aan de slag met onze heerlijke koffie-recepten
KoffiereceptenMelkschuim van goede kwaliteit
Een cappuccino of latte macchiato kunt u maken met allerlei soorten melk. Maar voor perfecte melkschuim werkt volle melk het beste.
Om te voorkomen dat het melkschuim inzakt en zich gaat scheiden, is het belangrijk dat melkschuim altijd in beweging is. Zet de opgeschuimde melk dan ook niet even aan de kant maar schenk deze direct uit. Anders loopt u het risico dat de kwaliteit van melkschuim vermindert en kunt u het niet meer goed uitschenken.