KOFFIESOORTEN

Geen enkele koffiesoort is hetzelfde. Ontdek welke koffiesoorten er zijn, en wat u nodig heeft voor het bereiden en serveren van een rijke diversiteit aan koffiesoorten.

ESPRESSO

Wat is een espresso en wat heeft u er allemaal voor nodig om een goede espresso te bereiden? Ontdek hier alles wat u moet weten over deze Italiaanse klassieker. Van de verschillende soorten espresso die er zijn, tot aan het uitserveren van de perfecte espresso.

Espresso is een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie. Hoewel het formaat misschien anders doet vermoeden, is de smaak van een goede espresso groots. De naam espresso komt van het Latijnse woord “uitpersen”. Deze naam kreeg de warme drank niet voor niets. Bij het bereiden van een espresso wordt de koffie onder hoge druk “geperst” voor een geconcentreerde smaak.

Meer lezen

ICE COFFEE

Een ijskoffie is een koude koffie, ideaal voor in de zomermaanden. In ijskoffie zitten ijsblokjes overgoten met een enkele of dubbele shot espresso.

Cold brew vs ijskoffie
Wat is het verschil? Cold Brew Coffee is een zetmethode om koude koffie te bereiden. Bij deze methode wordt gemalen koffie met koud water gemengd. Ijskoffie wordt bereid met een verse shot espresso en ijsblokjes.

Ontdek de lekkerste koffierecepten
Wist u dat u met koffie de meest uiteenlopende en overheerlijke koffievariaties kunt maken? Ontdek de lekkerste koffierecepten en probeer ze uit!

Meer lezen

CAPPUCCINO

Cappuccino wordt bereid met 1/3 vers gezette espresso, 1/3 warme melk en 1/3 melkschuim.Deze Italiaanse klassieker is niet meer weg te denken van menig menukaart in Nederland. .

Cappuccino is een koffiesoort dat bestaat uit één deel espresso, één deel gestoomde melk en één deel melkschuim. Bij een cappuccino schenkt u eerst de espresso in en dan de opgestoomde melk. Op deze manier mengt de witte kleur van melk zich mooi met de kleur van koffie. De cappuccino met cacao van tien jaar geleden heeft inmiddels plaats gemaakt voor stevig en glanzende melkschuim met de mooiste latte art.

MEER LEZEN

KOFFIE VERKEERD

Een koffie verkeerd wordt ook wel een cafe au lait genoemd. Het is een kop zwarte koffie met veel melk en lijkt veel op andere koffievarianten die met melk worden gemaakt (bijvoorbeeld de latte macchiato of de cappuccino). Koffie verkeerd wijkt echter af van deze koffievarianten omdat zij niet op basis van een espresso is gemaakt. Ook zit er in in de koffie geen opgeschuimde melk.


Op deze pagina leest u alles wat u over een goede koffie verkeerd moet weten.

MEER LEZEN

LATTE MACCHIATO

Latte macchiato - een lust voor het oog en voor de smaakpapillen. De letterlijke vertaling van latte macchiato is “gevlekte melk”. Deze naam komt voort uit de bereidingswijze: door de koffie toe te voegen aan de warme melk, en het melkschuim, ziet de melk er bevlekt uit. Daarnaast ontstaan ook zo de drie mooie lagen in het glas. 

MEER LEZEN