• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000
Schenk een
werelds verhaal


Forest Fruit thee uit Zimbabwe

Zie waar jouw genietmoment begint

Welkom in Zimbabwe! Hier begint het wereldse verhaal achter jouw Forest Fruit. Ontmoet de theeboeren en -boerinnen van Eastern Highlands Plantation, in de Honde Valley aan de grens met Mozambique. En ontdek hoe aansluiting bij de coöperatie PGI hen helpt.

Ontmoet de theeboeren

Aangenaam: maak kennis met een collega van Eastern Highlands Plantation

“De Rainforest Alliance-certificering heeft de organisatie op tal van manieren geholpen. De belangrijkste daarvan is de verbetering van systemen en standaarden in al onze werkzaamheden.”

 

Je kopje Forest Fruit start bij de theeboeren in de vruchtbare Honde Valley, een van de belangrijkste theegebieden voor Zimbabwe. Aan de voet van de Mount Nyangani verzorgen en oogsten 984 theeboeren en -boerinnen de theeplanten die de basis vormen voor de zachte smaak van jouw Forest Fruit. In Zimbabwe is de Engelse theetraditie voor een deel gebleven, de meeste mensen drinken nog steeds drie keer per dag thee.

Zie de uitgestrekte theetuinen

De theetuinen van Eastern Highlands Plantation en bijbehorende theefabriek Wamba grenzen aan het Nyanga National Park en worden doorkruist door twee rivieren. Het water daaruit voorziet in de irrigatie van de theeplanten en wekt stroom op voor onder meer deze theetuinen. De Honde Valley ligt op 1.000 meter boven zeeniveau en de temperatuur is er hoog genoeg om de perfecte omstandigheden voor de theeplant te creëren.

Van theeplant naar theemoment

De theeboeren en -boerinnen doen er alles aan om jouw Forest Fruit die vertrouwde smaak te geven. Zo maken zij dat heerlijke theemoment mogelijk.

Zo genieten de theeboeren mee

Je ziet dat er veel werk inthee gaat zitten. Daar hoort wat tegenover te staan.

Daarom begint de Origin Story van Forest Fruit bij de vraag of de theeboer(in) alles heeft wat nodig is om zijn of haar werk goed te kunnen doen.

Daar komen de coöperatie PGI en daaraan verbonden Rainforest Alliance-certificering om de hoek. Want dat verzekert theeboeren en -boerinnen van een beter inkomen en een veiliger woon- en werkomgeving. Daarnaast biedt het allerlei voordelen voor de lokale bevolking en het milieu.

Goede huisvesting voor medewerkers in het dorp

Grote woningrenovaties zijn uitgevoerd voor de medewerkers uit dorpen bij de theetuinen. Gescheurde muren en vloeren zijn gerepareerd, kapotte ruiten en lekkende daken zijn hersteld, deurvergrendelingen zijn aangebracht, muren zijn bepleisterd en het schilderwerk is opgefrist. Ook zijn toiletten en douches geïnstalleerd. Zo zijn er minstens vijftien dorpen gerenoveerd. Via risicobeoordelingen houdt PGI in de gaten wanneer herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Doordacht trainingsaanbod

Ieder jaar wordt er een trainingsplan opgesteld, gebaseerd op een teamanalyse. De trainingen worden uitgebreid gedocumenteerd en altijd geëvalueerd.

Verantwoorde omgang met pesticiden en afval daarvan

Mensen die met chemicaliën werken, krijgen ieder jaar training en opfriscursussen. Ook wordt voor werktijd een medische check uitgevoerd en zijn er altijd oogdouches beschikbaar. De opslag van de materialen voldoet aan veiligheidsvoorschriften en de tanks zijn voorzien van waarschuwingspictogrammen. Lege tanks worden uitgebreid gereinigd en geperforeerd.

Zo wordt de Rainforest Alliance premie besteed

Eastern Highlands Plantation heeft een Rainforest Alliance certificering. Rainforest Alliance streeft naar een wereld waarin mens en natuur in harmonie met elkaar leven.

In vergelijking met niet-gecertificeerde theeboerderijen, tonen studies aan dat Rainforest Alliance gecertificeerde theeboerderijen vaak:

  • Veiligere leef- en werkomstandigheden bieden;
  • Hogere uitkeringen aan medewerkers en beter toegang tot onderwijs voor hun kinderen bieden;
  • Sterkere bodembeschermingstechnieken toepassen;
  • Hun afvalbeheer verbeteren;
  • Training voor medewerkers over het behoud van natuurlijke ecosystemen.

Door simpelweg een kopje Rainforest Alliance gecertificeerde thee te drinken, help je de bossen en de biodiversiteit te beschermen, de klimaatcrisis te bestrijden en de levensomstandigheden van theeboeren en hun gezinnen te verbeteren.

Er zijn meer goede verhalen

Ontdek de andere Origin Stories

Overzicht
Origin Stories

Ik drink Pickwick Tea Master Selection
Earl Grey

Ik drink Pickwick Tea Master Selection
Green Tea Lemon

Ik drink D.E Medium Roast
Biologisch en Fairtrade