ISO certificeringen

Niet alleen onze producten worden gecertificeerd, maar ook ons productieproces en onze bedrijfsvoering laten we door onafhankelijke instanties toetsen aan de hoogste standaarden. Deze kritische analyses bieden nieuwe inzichten waarmee we ons managementsysteem en daarmee onze prestaties op het gebied van duurzaamheid kunnen verbeteren. JDE Professional heeft diverse certificeringen verworven. Deze tonen aan dat we in de productie van onze koffie en thee voldoen aan diverse milieustandaarden.

ISO 9001

JDE Professional voldoet met deze certificering aan de internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagement. Wij zijn hiermee als bedrijf gericht bezig met optimalisatie van processen en klanttevredenheid.

ISO14001

Dit is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Dit houdt in dat wij voldoen aan de wettelijke eisen en de milieurisico’s, die uit onze activiteiten als organisatie volgen, beheersen.

ISO22000

JDE Professional heeft de ISO22000- certificering voor voedselveiligheid. Hiermee hebben onze klanten de garantie dat procedures met betrekking tot hygiëne en voedselveiligheid volledig zijn vastgesteld en onafhankelijk worden gecontroleerd.

MVO Register

Dit is een register waar bedrijven hun MVO-prestaties zichtbaar maken voor klanten. Het MVO-Register biedt een geavanceerde aanpak om MVO te implementeren. Centraal in deze aanpak staan de MVO principes en de kernthema’s zoals benoemd in ISO 26000.

VCA*

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. VCA is een managementsysteem dat ons in staat stelt op een veilige, gezonde en milieuvriendelijke manier te werken met als doel om het aantal ongevallen te verminderen.

CO2-prestatieladder niveau 3

JDE Professional NL is in bezit van de CO2 Prestatieladder niveau 3. Deze certificering heeft als doel om de CO2-uitstoot met 5% per jaar te verminderen. In 2020 starten we o.a. met het verder verduurzamen van ons wagenpark, krijgen alle chauffeurs een e-learning zuinig rijden en verminderen we het aantal kilometers door optimaal gebruik te maken van onze nieuwe routeplanning software. Een mooie stap in het verder verduurzamen van onze organisatie en onze aanpak naar ‘A responsible coffee for every cup’.

Lees meer over ons reductiedoelstellingenplan en de initiatieven voor 2020.