• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

 

Tips voor jouw duurzame koffiecorner

Een betere wereld begint bij onszelf. Met deze acht tips verduurzaam jij
jouw koffiehoek in een handomdraai. Zo dragen we allemaal een steentje bij.

 

1. Stap over op een duurzame koffiebeker

Stimuleer je werknemers niet langer wegwerpbekers te gebruiken maar een duurzamer alternatief zoals de D.E hard cup of porseleinen servies te gebruiken. Kies voor producten die aan het einde van hun levensduur gerecycled kunnen worden, zo werken we samen naar een zero waste toekomst!

2. Ga eens voor een plantaardige cappuccino

Geef je werknemers de keuze door naast koemelk ook duurzame alternatieven zoals havermelk aan te bieden. Wist je dat je met havermelk ook heerlijke cappuccino’s kunt maken? Afhankelijk van welke havermelk variatie drank je kiest verminder je de CO₂-uitstoot met ongeveer 50%!

3. Kies voor ons verantwoord geteelde Common Grounds Portolio.

Verantwoord geteelde Common Grounds koffie- en theeproducten worden geproduceerd met aandacht voor milieuvriendelijke teelt, goede arbeidsomstandigheden en een eerlijkere prijs voor boeren. JDE Professional biedt een ruim assortiment aan (h)eerlijke koffie- en theevariaties. Zo creëren wij waarde voor onze boeren, onze wereld en onze partners.

4. Zet het koffieapparaat in de eco-modus

JDE Professional biedt energiezuinige apparaten aan, die bijna allemaal over een eco-modus beschikken. De eco-modus bespaart tot wel 25% energie én schakelt ’s avonds over naar de sluimerstand en is daarmee beter voor het milieu. De koffiemachines zijn zelflerend en zijn klaar voor gebruik op het moment dat de eerste werknemer binnenstapt.

5. Kies voor een refurbished machine

Op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Overweeg dan een refurbished model. Een aanzienlijk deel van de koffieapparaten die retour komen, worden door experts opgeknapt en ingezet als occasion. Een mooi voorbeeld van de circulaire economie. Met een keuze voor een refurbished machine kun je tot wel 63% CO₂-uitstoot besparen ten opzichten van een reguliere machine. Een duurzame keuze hoeft niet ten koste te gaan van kwaliteit. De refurbished machines die JDE Professional aanbiedt, zijn van topkwaliteit en werken als nieuw. Bovendien kunnen wij deze machines vaak voor een lagere prijs aanbieden dan reguliere machines. Goed voor het milieu en voor de portemonnee!

 

Wil je nog meer? Plaats dan jouw refurbished koffiemachine op ons circulaire koffiemeubel met een circulaire achterwand. Deze achterwand is gemaakt van honingraatkarton uit gerecycled papier en door middel van knelpunten kunnen onderdelen van de kast makkelijk gedemonteerd worden en na gebruik weer gescheiden verwerkt worden. Zo maak je een goede start naar je eigen circulaire koffiehoek.6. Doneer koffiedik

Gooi koffiedik niet zomaar weg. Er zijn verschillende bedrijven die koffiedik omtoveren tot notitieboeken, plantenpotten en accessoires. Het is ook een perfecte voedingsbodem voor het groeien van oesterzwammen, die de cateraar kan verwerken in kantinekroketten. Het koffiedik wordt meestal lokaal verzameld om onnodig transport te voorkomen. Lukt doneren niet? Gooi het dan in de gft-bak.

7. Inspireer medewerkers mee te denken

Door samen na te denken over duurzame oplossingen boeken we de meeste vooruitgang. Betrek medewerkers daarom actief bij het verduurzamingsproces, door bijvoorbeeld een ideeënbus naast de (refurbished) machine te plaatsen. Laat door middel van communicatiemiddelen zien dat jouw onderneming verduurzamen belangrijk vindt.

8. Net dat beetje extra

Als onderneming net dat stapje extra zetten op weg naar verduurzaming? Onderzoek dan de mogelijkheden om gebruik te maken van groene stroom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van eigen zonnepanelen. Ook door over te stappen op elektrische vervoersmiddelen kun je de CO₂-uitstoot aanzienlijk verlagen. Vaak vragen dergelijke duurzame opties in eerste instantie om aanzienlijke investeringen, maar op lange termijn dragen deze beslissingen bij aan de langdurige stabiliteit en duurzaamheid van jouw onderneming