• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Fair Flavours event 8 juni
Inspiratie Sessie Duurzaamheid

Bekijk hier de aftermovie

Klik op de video hiernaast om de aftermovie van het Fair Flavours evenement te bekijken.

Fair Flavours event

Op donderdag 8 juni hebben we onze klanten uitgenodigd voor het JDE Professional Fair Flavours event waar verschillende onderwerpen rondom duurzaamheid zijn besproken. Het was een inhoudelijk en inspirerend programma waar we met onze klanten de diepte in zijn gegaan over onze duurzaamheidsstrategie Common Grounds.

Bekijk de slides

Wil je meer weten over wat er is besproken op ons Fair Flavours event? Klik dan hier om de slides te zien.

 

Break-out sessies

Tijdens het Fair Flavours event vonden er 4 break-out sessies plaats.

  1. CO2 impact koffie keten: Wat is de CO2 impact van de koffie keten en hoe kunnen we samen de voetafdruk van de koffie service verder verminderen. 
  2. Voedselbank: Samen met onze gastspreker van de voedselbank, Luisa Sancha Diez, vertellen we je over de rol van de voedselbank in onze samenleving en over ons voedselbank donatie programma bij onze klanten.
  3. Hard cup sessie: Samen bespreken wij hoe jij jouw koffiepantry mooi kan inrichten met toekomstige duurzamer koffiebekers.
  4. Koffiedroes service: In deze sessie geven we een korte introductie over het onderwerp koffiedroes en hoe dit product niet geclassificeerd moet worden als afval, maar als een grondstof. Vervolgens gaan we in op onze eigen nieuwe koffiedroes propositie die we later dit jaar zullen aanbieden aan klanten.

Mocht je het event gemist hebben en interesse hebben, neem vooral contact op met je accountmanager die je met plezier meer verteld over de bovenstaande initiatieven.

Klik hier voor de event foto's

Compensatie CO2

Ondanks het maken van duurzame keuzes blijft er altijd een deel CO2-uitstoot over bij het organiseren van een evenement. Door de vervoersbewegingen van de bezoekers en leveranciers in kaart te brengen, en het energieverbruik te berekenen, hebben we een berekening van de CO2-uitstoot gemaakt als gevolg van deze JDE Fair Flavours editie.

We zien dat onze klanten die het event hebben bezocht al bewuster bezig zijn met het maken van duurzame keuzes. Zo is de helft lopend, met de fiets, electrische auto of OV gekomen, of heeft gecarpooled.

Om 100% klimaatneutraal te zijn, hebben we de CO2 uitstoot van dit evenement gecompenseerd. We hebben de gemaakte impact op het milieu hersteld met de klimaat- en herbebossingsprojecten van FORLIANCE