• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

EEN DUURZAME TOEKOMST

Bij JDE Peet’s werken we aan een duurzame toekomst. We doen dit onder andere door te investeren in verantwoorde teelt van onze koffiebonen. Zo streven wij naar een toekomst waarin boeren welvarender zijn en de natuur bloeit. Met het JDE Peet’s Common Grounds programma werken we eraan om een positieve impact te hebben op onze planeet, de mensen, en de toekomst van koffie. Verantwoorde teelt betekent bij ons dat de groene koffie die wij inkopen, geproduceerd wordt volgens door de industrie erkende principes. Waar nodig adresseren en verbeteren we mogelijke sociale en ecologische problemen. Zo kan iedereen uit een gehele regio ondersteund worden, en maken wij impact door de gehele keten heen.

Voor meer (Engelstalige) info over onze responsible sourcing aanpak, kijk op: Responsible Sourcing JDE Peets.

HOE ZORGEN WIJ VOOR VERANTWOORDE TEELT?

Van alle wereldwijde koffie is meer dan 80% afkomstig van individuele boeren. Met onze verantwoorde teelt aanpak ondersteunen we gratis alle koffieboeren (ook diegenen waarvan wij geen koffie afnemen) in hele regio’s door middel van onze Common Grounds projecten. Met onze inclusieve verantwoorde teelt aanpak creëren wij op grote schaal impact en dragen wij bij aan systeemverandering. Dit wordt gedaan door eerst te onderzoeken wat de uitdagingen zijn in het land van herkomst (assess), hoe dit kan worden aangepakt met behulp van onze Common Grounds projecten (address), en het bereiken en bijhouden van continue verbetering (progress). 

ONZE PROJECTEN

Een voorbeeld van zo’n Common Grounds project is te vinden in de regio Huehuetenango in Guatemala. Sinds 2020 investeert JDE in een trainingsprogramma om 4000 boeren in dit gebied te helpen hun productie te verhogen en hen betere markttoegang te geven om hun bonen te verkopen. Dit programma, dat deel uitmaakt van MOCCA (Maximising Opportunities in Coffee en Cacao in the Americas), helpt boeren bijvoorbeeld door:

  • Het geven van trainingen in goede landbouwpraktijken, zoals boeren leren hoe ze met de juiste snoeitechnieken hun koffie oogst kunnen verhogen.
  • Het verbeteren van het aanbod en toegang tot kwalitatieve en klimaatresistentere kiemplantjes via lokale plantkwekerijen.

Tot op heden zijn er bij dit Common Grounds project al meer dan 3200 boeren getraind en de opbrengsten zijn sinds de start gemiddeld met 48% verbeterd.

Voor meer info over onze responsible sourcing aanpak, kijk op: Responsible Sourcing JDE Peets.