• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Gecertificeerde blends

Onze doelstelling is dat in 2025 ons gehele portfolio groene bonen op een verantwoorde wijze geteeld is.

Momenteel hebben we voor ieder smaakprofiel (Medium, Rich & Fruity en Dark) van Cafitesse al een gecertificeerde blend beschikbaar. We hebben UTZ-gecertificeerde blends en er is ook een UTZ- en Bio gecertificeerde blend.

Waarom Cafitesse?

In dit filmpje leggen we het je kort en bondig uit.*

Offerte aanvragen

In onze koffiebranderij

Al onze Cafitesse-koffie wordt op kwalitatieve wijze bereid waarbij we heel efficiënt omgaan met ingrediënten.

We persen het water uit het koffiedik dat achterblijft na productie. We voegen bacteriën toe aan dit water en zetten het zo om in biogas. Daarmee verwarmen we onze stoomketels. 

Het droge koffiedik dat achterblijft, verbranden we en daarmee verwarmen we onze stoomketels. De energie die hierbij vrijkomt staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 2.000 huishoudens.

De overige stroom voor de productie komt 100% uit groene elektriciteit!* Daarmee besparen we 2600 Ton CO2 / jaar wat gelijk staat aan 1300 vliegreizen van Amsterdam naar NY en terug.

We gebruiken onze waterstromen om nog energiezuiniger te werken. Warm water warmt ons koude water op, en we gebruiken koud water om warm water af te koelen.

Onze verpakking

Uit één pak Cafitesse 2L kun je 386 kopjes koffie halen. Voor hetzelfde aantal kopjes bonenkoffie heb je minstens vier verpakkingen nodig.*

We werken hard om ook onze verpakking nog duurzamer te maken. Ambitie: in 2025 willen wij volledig recyclebare en/of composteerbare verpakkingen hebben.

Omdat er meer kopjes koffie uit één pak komen, is ook het transport efficiënter. We kunnen immers veel meer kopjes koffie zetten vanuit een vrachtwagen liquid dan vanuit een vrachtwagen met bonenkoffie. Het verschil is 1 koelwagen met pakken liquid roast tegenover 3,8 vrachtwagens met bonenkoffie.

*Op basis van standaard Nederlandse instellingen en kopjes van 125ml.

Samen tegen afval

Omdat onze koffie al in de branderij is gezet, is koffiedik voor onze klanten verleden tijd en hoeft dit op locatie dus niet meer opgehaald te worden. Hierdoor hoeft er geen extra afvalstroom toegevoegd te worden en is er geen extra transport nodig. Ter vergelijking: bij bonenkoffie ontstaat er +/- 13 gram koffiedik per kopje koffie.

Naast onze energiezuinige standaard machines bieden we  ook refurbished machines aan. Deze machines worden voor 82% gerecycled tot nieuwe grondstoffen. 18% wordt gebruikt voor energieopwekking. Alle machines zijn voorzien van een energiebesparende ecomodus. Ambitie: Volledig recyclebare materialen in onze machines.

Van boon tot herbruikbare D.E hard cup. Onze D.E hard cup gaat minimaal 400 wasbeurten mee en kan tot een nieuwe hard cup worden gerecycled.

Zo is dit Cafitesse zetsysteem duurzaam van boon tot kop.

*100% Groene elektriciteit, wat betekent dat?
De elektriciteit die we gebruiken voor het produceren van onze Cafitesse koffie komt vanuit hernieuwbare bronnen. Dit zorgt ervoor dat Cafitesse een van onze meest duurzame koffiesystemen is. Jacobs Douwe Egberts Professional koopt dit in doormiddel van zogenaamde ‘Garanties van Oorsprong’ (afgekort GvO’s) om ervan verzekerd te zijn dat de hoeveelheid groene elektriciteit die geproduceerd wordt ook gelijk is aan de hoeveelheid elektriciteit die we verbruiken vanuit het Nederlandse elektriciteitsnet.
GvO’s zijn een standaard onderdeel van het systeem dat wordt gebruikt in de Europese energiemarkt en daarmee de enige manier om te garanderen dat de energie ook echt vanuit hernieuwbare bronnen komt, in ons geval: Nederlandse wind!