• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000
Schenk een
werelds verhaal


Dat schept een band

Mensen bij elkaar brengen. Dat doen we bij Jacobs Douwe Egberts Professional al meer dan 269 jaar. Samen genieten van heerlijke koffie en thee, daarvoor steken wij de koppen bij elkaar. Zodat jij tijdens de lunch, bij een meeting of terwijl je achter je laptop zit je favoriete thee óf je vertrouwde zachte of pittige koffie erbij kunt pakken.

Goed verhaal achter gecertificeerde melanges

Wij vinden dat echt genieten pas kan als iederéén het goed voor elkaar heeft.

Van de mensen die thee en koffie telen tot de chauffeur die de uiteindelijke melanges op je werk brengt. En jij draagt daaraan bij terwijl je drinkt van je kop thee of koffie. Of dat nu de eerste is om op te starten of de laatste om je dag mee af te sluiten. Je schenkt een werelds verhaal als je kiest voor onze Douwe Egberts gecertificeerde melanges. Want dan weet je zeker dat er een inspirerende Origin Story achter zit. Maak kennis met de gezichten achter jouw kop koffie of thee.

Van plantje naar werelds verhaal

Hier komt jouw koffie en thee vandaan

Jouw warme drank begint bij de theetuinen en koffieteeltbedrijven. Veel van de tuinen en teelbedrijven waarmee wij samenwerken, zijn aangesloten bij coöperaties of partnerships en moeten voldoen aan voorwaarden van certificeringen, zoals Fairtrade en Rainforest Alliance. Zo kunnen boeren rekenen op goede werk- en leefomstandigheden en op een goed inkomen. Ook krijgen zij de kans om te investeren in technieken en logistiek én in natuur en milieu.

Surendra Mohan

over de coöperatie Havukal en Warwick in Nilgiris, India:

“Certificering had veel positieve impact op onze coöperatie. Zo werken we nu meer milieubewust, door aandacht voor waterbesparing, afvalbeheer en behoud van wildlife en bossen.”

De beste basis

In goede koffie en thee zitten voor de boer flink wat tijd en aandacht. Koffiebessen doen er zo’n 9 maanden over om te rijpen, worden met de hand geplukt, en pas na 3 tot 5 jaar is een koffieplant volwassen en klaar om geoogst te worden.

Op de boot

Als het geduld, harde werk en de liefde van de boeren beloond zijn, dragen zij de oogst over. De theebladeren en koffiebonen van verschillende landen rond de evenaar gaan dan per boot naar onze branderijen en theefabrieken.

Branden en melangeren

Jouw favoriete koffie of thee heeft altijd dezelfde vertrouwde smaak. Dat komt doordat we koffiebonen en theebladeren melangeren. Pas dan branden we de koffie zoals jij hem graag drinkt en maken we de lekkerste theemelanges. Beide volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Jouw warme drank

Jij maakt het verhaal rond. Ruiken, proeven, genieten. Heerlijk! En je bent niet de enige die het goed voor elkaar heeft, dat maakt het nog beter. Ga er eens lekker voor zitten. Pak je genietmoment, samen met collega’s, klanten of na werktijd. Op een werelds verhaal!

Nog even over melangeren

Een theemelange komt je vast bekend voor. Maar bij koffie doen we óók aan melangeren. Dat zorgt voor alle koffiemelanges waaruit je kunt kiezen, die altijd smaken zoals je gewend bent. Terwijl koffieplanten per seizoen andere smaken meegeven aan de koffieboon. Om ervoor te zorgen dat jij altijd en overal dezelfde smaak kunt drinken, heeft onze melangeur verschillende recepturen voor één melange. Zo komen er steeds verschillende Origin Stories bij elkaar.

Met welk werelds verhaal begint jouw kop thee of koffie?

Bekijk onze Origin Stories koffie en thee

Origin Stories koffie

Origin Stories thee