Heerlijke koffie en
een goed verhaal


Beter voor elkaar!

Verbinden. Dat doen we bij Jacobs Douwe Egberts Professional al meer dan 265 jaar. We brengen mensen bij elkaar met heerlijke koffie en thee. Er is voor ieder wat wils. Ook willen we dat iedereen het goed voor elkaar heeft. Onze medewerkers, jij als koffie- of theedrinker én de maatschappij. Want als we de koppen bij elkaar steken, kunnen we iedereen iets goeds schenken! Met elke slok van onze Douwe Egberts gecertificeerde melanges op deze pagina’s draag je dan ook bij aan een eerlijkere en duurzamere wereld. Kortom: een goede herkomst en een goed verhaal. Dan komt alles samen. Ontdek in onze Origin Stories waar jouw koffie vandaan komt en ontmoet de koffieboeren.

“Wist je dat een koffieplant na 3 tot 5 jaar volgroeid is en de meeste productie oplevert.”

Van koffieboer naar kop

Deze reis heeft je koffie afgelegd

Koffieboer

Onze kwalitatieve D.E koffie begint bij de boon. En dus bij de koffieboer zelf. Kwaliteit kost tijd. Zo doen de koffiebessen er zo’n 9 maanden over om te rijpen en pas na 3 tot 5 jaar is een koffieplant echt volwassen. Vaak zijn de koffieboeren onderdeel van een coöperatie. Samen sta je sterker. Door te verenigen krijgen ze de kennis om hun koffieteelt te verbeteren en kunnen ze investeren in duurzaamheid. Ook hebben ze samen een betere onderhandelingspositie op de koffiemarkt.

Transport

Tijd voor de reis. Onze groene koffiebonen worden meestal per boot verscheept. Bij aankomst in de haven vervoeren we deze per boot of truck naar onze branderijen.

Branderij

Zodra de groene koffiebonen aankomen in onze branderij selecteren we de optimale blend van bonen om de perfecte melange te creëren. Een melange die altijd hetzelfde smaakt! Vervolgens gaan we de koffie branden volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Jouw kop koffie

Het is zover! De met liefde en zorg samengestelde D.E koffie komt nu bij jou terecht. Je neemt die eerste slok en proeft de perfecte melange. Dat smaakt nog lekkerder nu je weet dat iedereen het met D.E koffie beter voor elkaar heeft. Geniet samen met vrienden, collega’s of met familie en schenk elkaar heerlijke momenten.

Melangeren tot de juiste verhouding

Wat is melangeren van koffie en waarom is het belangrijk?

Ieder kopje D.E koffie moet even lekker zijn. Dat klinkt logisch, maar het is niet vanzelfsprekend. Koffie is namelijk een natuurproduct dat gemaakt wordt van de bessen van een koffieplant. En die koffieplanten zijn weer afhankelijk van het klimaat. Omdat ieder seizoen verschilt, varieert de smaak per seizoen. Om ervoor te zorgen dat de koffiemelange telkens diezelfde heerlijke smaak heeft, doen we bij Jacobs Douwe Egberts aan melangeren. Dat betekent dat we voor één melange verschillende recepturen gebruiken. Maar de smaak verandert nooit dankzij onze ervaren ‘melangeurs’ die keer op keer zorgen voor hetzelfde smaakprofiel.

Benieuwd waar jouw koffie vandaan komt?

Ontdek het hier!

Ik drink
D.E Perfect Medium

Ik drink D.E Dark
Fairtrade Espresso

Ik drink D.E Medium Roast
Biologisch en Fairtrade

Ik drink D.E Dark Roast
Biologisch en Fairtrade