WAT IS EEN VOLAUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE?

Uw perfecte kopje koffie kan worden bereid door verschillende koffiemachines. Elke koffiemachine heeft zijn eigen voordelen en unieke eigenschappen. Zo wordt er onder andere onderscheid gemaakt tussen volautomatische koffiemachines en halfautomatische koffiemachines. Wat een volautomatische koffiemachine precies is, vertellen wij u hier.

Wat is een volautomatische koffiemachine?

Met een volautomatische koffiemachine schenkt u met een enkele druk op de knop een heerlijk kopje koffie. Een volautomatische espressomachine heeft alles in één: u kiest hierbij voor het ultieme gemak. De ingebouwde bonenmaler zorgt voor versgemalen koffie en dankzij het waterreservoir schenkt u meerdere kopjes koffie achter elkaar. Ook kunt u per kopje  – op de meeste machines – uw eigen koffie voorkeuren selecteren. Zo maakt u bijvoorbeeld een keuze in sterkte van de koffie, temperatuur, maalgraad en kopgrootte. Uw koffie drinken zoals ú hem het lekkerst vindt, was nog nooit zo gemakkelijk.

De voordelen van een volautomatische machine

Als u en uw collega’s willen genieten van hun kopje koffie zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen, dan past een volautomatisch koffiezetapparaat perfect bij uw bedrijf. Krijgt u regelmatig bezoek over de vloer? Dan is het gemak en de snelheid van een volautomaat precies wat u wil. U heeft meerdere kopjes koffie klaar in een handomdraai. wellicht een goede keuze.

Omdat espresso een korte extractie-tijd heeft, zit er veel minder cafeïne in dan in filterkoffie 

Welke koffiesoorten kan ik maken met een volautomatische koffiemachine?

Met een volautomatische koffiemachine kunt u alle soorten koffie maken die u wenst. Met een druk op de knop maakt u een heerlijke espresso of lungo. Als uw volautomatische koffiezetapparaat een melksysteem heeft, maakt u eenvoudig een cappuccino of latte macchiato. De sterkte van uw koffiespecialiteit past u aan door de maling van de bonen en de hoeveelheid water bij te stellen. Hierbij geldt: hoe fijner de korrels en hoe minder water, hoe sterker de smaak.

De 3 populairste volautomatische koffiemachines

Jacobs Douwe Egberts Professional biedt een uitgebreid assortiment aan volautomatische espressomachines. Bent u op zoek naar een volautomaat? Om u te helpen in uw keuze vindt u hier de 3 populairste volautomatische koffiemachines op een rij (voor bedrijven met 10 tot 30 medewerkers):

-     

Onderhoud en reiniging van een volautomaat

Om koffie te kunnen blijven schenken, is het aan te raden met enige regelmaat verse koffiebonen en water bij te vullen. Ook is het van belang dat het afvalbakje en het lekbakje geleegd worden. Daarnaast is regelmatig reinigen van de volautomatische koffiemachine erg belangrijk. U verlengt hiermee de levensduur van de koffiemachine en behoudt de kwaliteit van de koffie. 

Regelmatig ontkalken en spoelen gaat kalkverstoppingen tegen. Bij machines met een waterfilter, is ontkalken niet nodig. Heeft u een volautomatische espressomachine die zelfreinigend is? Dan geeft deze zelf aan wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Het enige wat u dan hoeft te doen is een schoonmaaktablet in de machine stoppen en op een knop drukken. Daarnaast is het verstandig om uw koffiemachine af en toe een servicebeurt te geven.
 

Vol of half? Welke past bij u?

Welke machine het beste bij uw bedrijf past, hangt af van uw wensen. Bij de volautomatische koffiemachine gaat u voor gemak: een kopje koffie kost weinig tijd en de machine is eenvoudig in het onderhoud. Het gebruik van de halfautomatische koffiemachine is arbeidsintensiever maar u creëert er wel keer op keer een uniek kopje koffie mee.

De beste koffiebonen voor uw koffiemachine

Zoekt u de perfecte bonen voor uw koffiemachine? Jacobs Douwe Egberts Professional heeft voor elke koffiemachine de beste bonen. Bekijk ons assortiment.