Volautomatische koffiemachine

Op zoek naar een volautomatische koffiemachine? Huren, kopen of vrijblijvend op proef; wij denken graag met u mee! De volautomaten van Jacobs Douwe Egberts bieden uitkomst voor elke situatie.

Advies op maat

De 3 populairste volautomatische koffiemachines

Koro 2.0

Espresso koffie
Met verse koffiebonen voor de complete koffiebeleving

10-15 medewerkers & gasten
8 variatiemogelijkheden
35 sec/kopje

Espresso Omni

Espresso Omni

Espresso koffie
Met verse koffiebonen voor de complete koffiebeleving

25-30 medewerkers
12 variatiemogelijkheden
34 sec/kopje

Barista ONE

Espresso koffie
Met verse koffiebonen voor de complete koffiebeleving

15-25 aantal medewerkers & gasten
12 variatiemogelijkheden
30 sec/kopje

Wat is een volautomatische espressomachine?

Een volautomatische espressomachine is een koffiemachine waarmee koffie wordt gemaakt via de espressozetmethode. Bij deze methode wordt water onder hoge druk door versgemalen koffiebonen geperst. Door de hoge druk krijgt uw koffie de karakteristieke smaak met een mooi laagje crema. U schenkt met een enkele druk op de knop een heerlijk kopje verse espresso. Bent u op zoek naar de echte barista ervaring? Bekijk dan onze barista koffiemachines.

De voordelen van een volautomatische machine

Met gemak genieten van heerlijke aromatische koffie? Ontdek de voordelen van een volautomaat:

  • De ingebouwde bonenmaler zorgt voor versgemalen koffie
  • Dankzij het waterreservoir schenkt u meerdere kopjes espresso achter elkaar
  • U kunt per kopje – op de meeste machines – uw eigen koffievoorkeuren selecteren. Zo maakt u bijvoorbeeld een keuze in sterkte van de espresso, temperatuur, maalgraad en kopgrootte!

"Omdat espresso een korte extractie-tijd heeft, zit er veel minder cafeïne in dan in filterkoffie" - Lisanne Booij

Welke koffiesoorten kan ik maken met een volautomatische espressomachine?

U kunt alle soorten koffie maken die u wenst. Met een druk op de knop maakt u niet alleen de perfecte espresso, maar ook een lungo of ander heerlijk kopje koffie. Als uw koffiemachine een melksysteem heeft, maakt u ook gemakkelijk in een handomdraai een cappuccino of cortado. De sterkte van uw koffiespecialiteit past u aan door de maling van de bonen en de hoeveelheid water bij te stellen. Hierbij geldt: hoe fijner de korrels en hoe minder water, hoe sterker de smaak. Meer weten over de verschillende soorten en hoe u deze bereidt? Op onze pagina over koffiesoorten leggen wij de populairste varianten uit.

Onderhoud en reiniging van een volautomaat

Voor het onderhoud van een volautomatische koffiemachine is het aan te raden met enige regelmaat verse koffiebonen en water bij te vullen. Ook is het van belang dat het afvalbakje en het lekbakje geleegd worden. Daarnaast is regelmatige reiniging van de koffiemachine erg belangrijk. U verlengt hiermee de levensduur van de machine en behoudt de kwaliteit van de koffie.

Regelmatig ontkalken en spoelen gaat kalkverstoppingen tegen. Bij machines met een waterfilter, is ontkalken niet nodig. Heeft u een volautomatische espressomachine die zelfreinigend is? Dan geeft deze zelf aan wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Het enige wat u dan hoeft te doen is een schoonmaaktablet in de machine stoppen en op een knop drukken. Daarnaast is het verstandig om uw espressomachine af en toe een servicebeurt te geven.

De beste koffiebonen voor een volautomaat

Tussen koffiebonen en espressobonen bestaat geen verschil. Het verschil in smaak en resultaat komt voort uit de andere methode waarmee espresso wordt gezet. Om er verzekerd van te zijn dat u de perfecte koffiebonen uitkiest voor uw volautomatische koffiemachine, kunt u het beste rekening houden met uw favoriete koffievariaties.

Zo sluiten licht gebrande koffiebonen vanwege hun subtiele smaak beter aan bij een café crème. Geeft u de voorkeur aan een pittige espresso of cappuccino? Kies dan voor de sterke smaak van donker gebrande koffiebonen. Jacobs Douwe Egberts Professional heeft voor elke espressomachine de beste bonen. Bekijk al onze koffiebonen.

De beste koffiebonen voor uw koffiemachine

Zoekt u de perfecte bonen voor uw koffiemachine? Jacobs Douwe Egberts Professional heeft voor elke koffiemachine de beste bonen. Bekijk ons assortiment.