• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Wat is een cortado?

Heb jij nog nooit van een cortado gehoord? Dat is helemaal niet gek! Deze koffiesoort is in Nederland nog niet zo bekend, maar in landen zoals Spanje, Portugal en Cuba bestellen ze hem  aan de lopende band. Hoe wordt deze koffiesoort gemaakt? En wat zijn de kenmerken van deze kleine smaaksensatie? Op deze pagina vind je een antwoord op al deze vragen. 

Wat is een cortado?
De basis van een goede cortado bestaat uit een espresso. Bij een cortado wordt de espresso ‘gesneden’ door warme melk. Er gaat net zoveel als of soms net iets meer melk dan espresso in deze koffie. Deze melk heeft geen schuim; in tegenstelling tot een macchiato, waarbij schuim ondenkbaar is. Wordt hij toch met een beetje schuim gemaakt? Dan krijgt hij ook wel de benaming ‘leche y leche’, wat ‘melk en melk’ betekent.

Waar komt cortado vandaan?

Zijn naam heeft de cortado te danken aan het Spaanse woord ‘cortar’, wat snijden betekend. Spanje is dan ook het moederland van deze kleine maar sterke koffie. Inmiddels is de cortado te vinden over de hele wereld, maar echt populair is dit drankje in Spanje, Portugal en verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Bij een cortado wordt de espresso gesneden door warme melk, deze melk heeft géén schuim

Het serveren van een cortado

In Spanje wordt een cortado geserveerd in een glas, maar in verschillende Zuid-Amerikaanse landen is het gebruikelijk om een keramieken kopje te gebruiken. Kies wat jij het prettigste drinken vindt. 

Deze bonen zijn het lekkerst voor jouw cortado

Omdat de basis van de cortado espresso is, adviseren we krachtige bonen. Voorbeelden hiervan zijn: