• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Wat is een Lungo?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Een Caffé Lungo, oftewel een ‘lange koffie’ is een koffiesoort met een lang extractieproces. Een Lungo wordt daarom ook wel eens een ‘uitgerekte espresso’ genoemd. Maar hoe maak je een Lungo precies? En welke koffiebonen gebruik je voor de perfecte Lungo koffie?

Wat is een Lungo?
Je kunt een Lungo zien als een ‘uitgerekte espresso’. De bereidingswijze komt grotendeels overeen met die van een espresso, met dezelfde hoeveelheid koffie maar een grotere hoeveelheid water. Voor een Lungo koffie wordt meestal twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso. Hierdoor heeft een Lungo een langer extractieproces; het duurt immers langer tot al het water door de koffie heen is geperst. Dit langere extractieproces zorgt ervoor dat er meer componenten van de koffie worden opgenomen door het water. Het resultaat is een sterkere, bitterdere smaak en een grotere dosering cafeïne per kopje.

Een Lungo is in volume groter dan een espresso en wordt dan ook geserveerd in een grotere kop. Een goede keuze voor de ervaren koffiedrinker die een volle kop koffie verkiest boven een espressoshotje!

Zo maak jij de perfecte Lungo koffie in 4 stappen

Het zetten van een Lungo koffie duurt langer dan het bereiden van een espresso. Bekijk hieronder het stappenplan voor het bereiden van de perfecte Lungo.

Bekijk onze professionele koffiemachines

Welke bonen zijn het lekkerst voor jouw Lungo koffie?

De basis voor een goede Lungo zijn Arabica en Robustabonen met een subtiel karakter. Naast losse bonen kun je ook kiezen voor capsules met elegante smaakcombinaties, speciaal geselecteerd voor de perfecte Lungo koffie.

Aanbevolen voor de perfecte lungo

Meer lezen?

Bekijk al onze artikelen