• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Een goedgevulde koffiecorner op kantoor, dát is andere koffie

Het kantoor is niet alleen een plek om te werken, maar ook een plek om elkaar te ontmoeten. Bij Jacobs Douwe Egbert Professional vinden we het daarom belangrijk om mooie momenten te bieden die medewerkers dichter bij elkaar brengen. Van een goed gesprek tot een luisterend oor. Van even samen ontspannen tot er weer samen tegenaan gaan. Momenten die verder gaan dan alleen een goede kop koffie of thee.  

We willen ervoor zorgen dat medewerkers het onderste uit hun kop halen. Daarom is het belangrijk om niet alleen goede koffie en thee aan te bieden, maar ook de nodige sfeer en gezelligheid toe te voegen.

Maak van je koffiecorner een ontmoetingsplaats 

Een koffiecorner is het visitekaartje van jouw bedrijf: dit is de plek waar je naast medewerkers ook gasten ontvangt. Of jouw bedrijf nu groot of klein is, een leuke koffiecorner is waardevol voor ieder bedrijf. Daarnaast is een koffiehoek een ideale ontmoetingsplek voor collega’s. 

Voorzie je koffiecorner van enkele stoelen en tafeltjes. Zo kunnen jouw medewerkers op een fijne manier dingen met elkaar bespreken. Ze nemen de tijd om elkaar beter te leren kennen terwijl ze relaxt genieten van hun favoriete koffie of thee.


Verschil thuis en op kantoor

Het is altijd veel leuker als je in een gezellige, rustige omgeving een kop koffie kan drinken. Dat vindt iedereen, toch? Zorg er wel voor dat het vooral een professioneel doeleinde heeft. Stel daarom de koffiecorner voor als een ontmoetingsplaats, een plaats waar medewerkers updates geven over hetgeen waar ze aan werken.   


Geef er je persoonlijke draai aan

We zijn allemaal verschillend, dus iedereen heeft ook een andere smaak. De één drinkt graag een basic zwarte koffie, de ander is dan weer een grote fan van een vanille latte. Het is dus belangrijk dat iedere werknemer zijn kopje kan personaliseren. We adviseren je om te inventariseren op kantoor welke behoeftes jouw medewerkers hebben.  

Voorzie dus indien nodig je koffiecorner op kantoor van:  

Welke koffiecorner past bij mijn bedrijf?

Het samenstellen van een koffiecorner kan op veel verschillende manieren. Je maakt hem zo uitgebreid als je wilt: ieder bedrijf heeft tenslotte haar eigen behoeften en wensen. Om te bepalen hoe hij eruit komt te zien, kun je rekening houden met de volgende factoren: 

1. Grootte van jouw bedrijf 

Het aantal werknemers dat gebruik moet maken van de koffiecorner is bepalend voor de omvang van de koffiecorner. Natuurlijk wil je dat er voldoende zit- en staplekken beschikbaar zijn. Ook bepaalt de grootte van het bedrijf de hoeveelheid koffiemachines die nodig zijn. Ook hiervoor moet er voldoende ruimte zijn. 

2. Soort koffiemachine

Ga je voor snelheid en efficiëntie? Of kies je voor luxe en mag het zetten van een kop koffie wat meer tijd kosten? De functie die jouw koffiemachine moet hebben, is bepalend voor het soort professionele koffiemachine dat je kiest.

3. Koffievariaties

Van welke koffiesoorten wil je jouw gasten of medewerkers laten genieten? De soorten koffie die je schenkt, zijn medebepalend voor de inrichting van jouw koffiehoek. Kies je voor de standaard variaties zoals de lungo en de cappuccino. Of wil je jouw medewerkers en gasten ook kunnen laten genieten van bijvoorbeeld een latte macchiato of een flat white.


4. Het juiste glaswerk

Daarnaast kun je servies ook afstemmen op de soorten koffie . Drinken jouw medewerkers bijvoorbeeld graag een latte macchiato? Dan kun je hier mooie latte macchiato glazen voor gebruiken. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor kartonnen koffie- en theebekers. 

 
5. Aankleding en inrichting koffiecorner 

Voor de aankleding kun je kiezen voor het plaatsen van een onderzetmeubel dat past bij de bedrijfs koffiemachine. Het gebruik van passende meubels zorgt voor de perfecte uitstraling van jouw kantoor. Ook moet je nadenken over eventuele accessoires die je wilt gebruiken. Met bijvoorbeeld een dispenser of bekerorganiser houd je de koffiehoek netjes en bied je jouw collega’s net dat beetje extra.

 "Een leuke koffiecorner is waardevol voor ieder bedrijf."