• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
 • Gratis bezorging vanaf €100,-
 • We helpen je graag via 030-2977000

Latte art: Zo maak jij de 3 bekendste figuren

Het hartje, de rosetta en de tulp zijn de drie basisfiguren voor latte art. Als jij deze drie onder de knie heeft, dan beheers je de basisvaardigheden voor het serveren van de perfecte cappuccino.

 

Het hartje

 1. Start met het hoog inschenken van de melk. Op deze manier schenk je de melk door de créma laag heen en vermengt de espresso zich met de melk.

 2. Na het hoge schenken breng je de kan naar beneden in het midden van het kopje tot je wit in het bruin ziet ontstaan.

 3. Blijf in het midden schenken tot de kop bijna vol is.

 4. Haal op het einde het kannetje iets omhoog en trek de melkstraal door het rondje heen van uzelf af. Jouw liefdevolle latte art is klaar.

De rosetta

 1. Start met het hoog inschenken van de melk.
 2. Na het hoge schenken breng je de kan naar beneden in het midden van het kopje totdat je wit in jouw kopje ziet ontstaan. Tip: houd jouw kopje van onderen vast zodat je flexibel kunt bewegen.
 3. Maak nu een snelle kras beweging vanuit jouw pols en trek de kan iets naar je toe.
 4. Als de kop bijna vol is, haal je op het einde het kannetje iets omhoog, trek de straal door de rosetta heen en schenk van jezelf af. Een knap staaltje latte art.

De tulp

 1. Start met het hoog inschenken van de melk.
 2. Na het hoge schenken breng je de kan naar beneden in het midden van het kopje tot je wit ziet ontstaan in jouw kopje.
 3. Vervolgens stop je met de schenkbeweging en start je deze weer in onder de witte vlek die zojuist is ontstaan. Afhankelijk van hoe groot de kop is, kun je deze handeling herhalen tot de kop bijna vol zit. Let op: start met een 45 graden positie van de kop. Het is handig jouw kop met elke nieuwe vlek die je maakt iets meer horizontaal te positioneren.
 4. Als de kop bijna vol is, haal je op het einde het kannetje iets omhoog en trek je de straal door de tulp heen, van jezelf af. Jouw kop koffie met Hollandse glorie is klaar om geserveerd te worden.

Wil jij ook barista-kwaliteit koffie op kantoor? Bekijk dan onze koffiemachines en kies de machine die het beste bij jou past.

Meer lezen?