Koffieoase van rust op Utrecht Centraal

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Vincent Wijdenes, ‎inkoper bij HMSHost, onder andere verantwoordelijk voor 't Koffiehuis op Utrecht Centraal.

In ’t Koffiehuis kan je lekker de tijd nemen voor je cappuccino en voor elkaar. Gasten komen hier iemand ophalen, afscheid nemen of om gezellig af te spreken. We zitten midden in de stationshal, maar wel op de eerste verdieping. Dat maakt een groot verschil. Gasten voelen zo wel de energie van het station en horen het geroezemoes van reizigers, maar zitten zelf niet in de drukte.

Kijk maar om je heen, de tent zit vol met reizigers, gezinnen, studenten en zakenlui. De een komt voor een goed gesprek, een ander voor de gratis wifi of de praktische locatie. Wat ze allemaal gemeen hebben? Een lekkere kop koffie of thee op tafel. En wie het wil, kan zijn bestelling natuurlijk ook to go krijgen.

‘Eigenlijk drink ik bijna nooit koffie op het station, maar vandaag had ik toevallig een afspraak. Dan zit je hier wel erg lekker moet ik zeggen. En neem ik toch die cappuccino!’ Quinten Mantje – gast bij ‘t Koffiehuis

‘Volgens mij gaat het nooit vervelen, die geur van versgemalen koffie. 
Ik ben gewoon mijn neus gevolgd en kwam uit bij ’t Koffiehuis.’


Quinten Mantje – gast bij ‘t Koffiehuis

On the go

HMSHost heeft veel on the go-locaties, op plekken waar dagelijks grote aantallen mensen voorbijkomen. Daar stemmen we onze concepten helemaal op af. Je hebt soms maar een fractie van een seconde om een eerste indruk te maken. De juiste uitstraling is dan essentieel. Vandaar dat we hebben gekozen voor een huiskamergevoel: sociaal, open, gezellig en sfeervol. Goede koffie en thee kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

 

Elkaar aanvullen

Voor ons is ’t Koffiehuis een voltreffer gebleken. Dat hadden we ook wel verwacht, want we hebben vooraf uitgebreid onderzoek gedaan. We zochten naar een vertrouwd Nederlands A-merk, dat paste binnen het thema meet me upstairs. Uit onze analyses bleek Douwe Egberts de beste match. Daarna was het snel voor elkaar. We werken namelijk al tientallen jaren samen en weten precies wat we aan elkaar hebben.

Douwe Egberts adviseert ons over de inrichting, het assortiment en de ontwikkelingen in het koffie- en theelandschap. Wij zorgen voor een aantrekkelijk plek, uitstekende barista’s en een constante stroom aan interessante verkoopgegevens om de dienstverlening te verbeteren. Zo vullen we elkaar echt aan, en daar plukken we allebei de vruchten van.