• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Het geheim van...

Een lekker bakkie bij de bakker

Ontmoet Alex Stellaard

van Brood by Alex. Hij weet het zeker:

"In mijn volgende leven verkoop ik alleen nog maar koffie met iets lekkers erbij."

Alex en zijn partner Gerrie kozen voor het Beko Koffie Concept. Collega-bakkers laten zich graag inspireren door elkaars succes. Zoals laatst, tijdens een Beko Koffie Inspiratiedag, georganiseerd door Jacobs Douwe Egberts. Rise! was erbij.

 

 

We horen van iedereen hoe lekker onze koffie is

Brood by Alex verkoopt tussen de 200 en 250 koffies per dag. Bijna een derde hiervan is take-away. De klanten wachten bij de uitgifte (ook voor belegde broodjes) geduldig op hun bestelling. Brood by Alex beschikt over twee volautomatische koffiemachines, één voor take-away en één voor alle inpandige bestellingen. 

De zaak zit in winkelcentrum Kanaleneiland en beschikt over enkele tientallen zitplaatsen. Dat is een van de redenen van het koffiesucces. Een andere reden zit hem volgens de eigenaren in de kwaliteit van hun koffie en de samenwerking met Beko Koffie Concept. 

"In overleg met accountmanager Rob Braaksma hebben we een 'Barista One' aangeschaft. We rekenden op zo'n vijftig kopjes per dag, maar dat werden er al snel honderd. Na drie maanden hadden we 5600 koffies verkocht, echt onvoorspelbaar"

Als warme broodjes...

Er kwam een nieuwe machine met een grotere capaciteit, de Schaerer Soul, en zelfs een twééde machine. Sindsdien is de verkoop meer dan verdubbeld.

Volgens Gerrie Stellaard is koffie een logische aanvulling op het assortiment.

"We verkopen veel belegde broodjes", zegt ze. "Dan is de stap naar koffie zo gezet. En heb je eenmaal koffie, dan wil je daar ook reclame voor maken. Wie onze kant op loopt ziet al snel het rode 'D.E' zegel hangen. Daarnaast hebben we ook posters, stoepborden en koffiekaarten. Beko Koffie werkt samen met Jacobs Douwe Egberts. Die naam is een garantie voor kwaliteit. We horen van iedereen hoe lekker onze koffie is, daar begint het mee...."

Dit artikel verder lezen? Klik hier. Zelf ook heerlijke D.E koffie schenken op jouw horeca lokatie? Neem contact op met ons team.