Single Use Plastic regelgeving

Onze initiatieven om te voldoen aan de nieuwe SUP-regels

De Europese Unie en de Nederlandse overheid gaan nieuwe regels introduceren omtrent eenmalig gebruik van wegwerpbekers met plastic. Het doel is het bevorderen van het gebruik van herbruikbare bekers. Het target van de overheid is een reductie van 40% op het gebruik van wegwerpbekers en voedselverpakkingen met plastic. Dit wil de overheid bereiken door de volgende maatregelen te treffen:

  • Vanaf 1 juli 2023 mogen plastic-houdende voedselverpakkingen voor consumptie onderweg, afhalen of bezorgen niet meer gratis aangeboden worden.
  • Vanaf 1 januari 2024 wordt binnen de categorie ‘consumptie ter plaatse’ het gebruik van wegwerp bekers met plastic verboden.

Op deze regels zijn een aantal uitzonderingen. In bepaalde gevallen wegwerp bekers met plastic nog wel toegestaan namelijk:

  • Wanneer er minimaal 75% hoogwaardig gerecycled worden in 2024, en voor minimaal 90% in 2027. Voor wegwerpbekers met plastic is dit hoogwaardig recyclen momenteel niet mogelijk.
  • In zorginstellingen. Het gaat dan om de non-publieke ruimtes, zoals poli’s. In de voor het publiek toegankelijke café's, restaurants, bars en kantoren geldt de uitzondering niet.
  • In gesloten inrichtingen.

D.E hard cup

De D.E. hard cup is een herbruikbare koffiebeker met een inhoud van 250 cc is gericht op dynamische locaties waar veel mensen komen en werken. Denk aan scholen, kantoren, grote ziekenhuizen, sportkantines en pretparken. Door het grote aantal bekers is het stapelen van hard cups gewenst en zijn porselein en glaswerk minder praktisch.

Duurzaam & Zero Waste

  • Geproduceerd in Duitsland met 100% Europees recyclebaar polypropyleen
  • Herbruikbaar: gaat minstens 400 wasbeurten mee
  • Inzamelingsprogramma voor opgebruikte bekers en deksels

Klik hier voor meer informatie over de D.E hard cup.

Porselein & glazen

Voor elk drankje en ieder merk hebben wij de perfecte kop of het perfecte glas. Hiermee creëer je de meest premium koffie- en thee ervaring. Bij consumptie ter plaatse, zoals in hotels, restaurants en café’s, maar ook in ontvangstruimtes en bestuurskamers, geeft serveren in porselein en glas een verzorgde, gastvrije en kwalitatieve uitstraling. De setting en het rustmoment dragen bij aan het genot van de perfecte koffie- en thee-ervaring.

We hebben een breed assortiment aan prachtig en sfeervol porselein en glas. Van Pickwick glazen tot Douwe Egberts mokken. JDE porselein en glaswerk is altijd vaatwasser bestendig.

Benieuwd naar ons gehele glas en porselein portfolio? Klik dan hier!

 

Wegwerpbekers zonder plastic

Op dit moment bestaan er nog geen wegwerpbekers zonder plastic coating. Ook biologische afbreekbare plastic coating is plastic en daarom niet meer toegestaan. We zijn met partners op dit moment bezig met het ontwikkelen van een 100% plasticvrije papieren beker, maar deze innovatie laat nog wel op zich wachten.

Wegwerpbeker mét plastic coating

Wegwerpbeker met plastic coating mogen alleen nog gebuikt worden voor to-go locaties, zorg locaties en gesloten instellingen. Voor deze locaties zullen we PE bekers van Douwe Egberts, Pickwick en Piazza D'Oro op voorraad houden.

Fair Flavours

Wat betekenen de nieuwe single-use plastic regels voor jou?

Op woensdag 16 november hebben we onze klanten uitgenodigd voor het JDE Professional Fair Flavours evenement, met als onderwerp de impact van de single-use plastics regelgeving op de koffiebeker.

Heb je het event gemist of wil je de video of slides nog eens bekijken? Klik dan hier.

Kijk terug op het event

Wil jij meer weten over de
D.E hard cup?

Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan via het contactformulier!Hard Cup CX.png

Vul hier het formulier in