• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000
Schenk een
werelds verhaal


Grean Tea Pure uit Argentinië

Zie waar jouw genietmoment begint

Welkom in Argentinië! Hier begint het wereldse verhaal achter jouw Green Tea Pure. Ontmoet de theeboeren en -boerinnen van coöperatie Don Basilio. En maak kennis met Carlos Alberto Okulovich jr., de zoon van de man die het familiebedrijf in 1931 oprichtte.

Ontmoet de theeboer

Aangenaam: Carlos Alberto Okulovich

“Onze passie voor thee is wat ons drijft, wat ons actief houdt en bovenal wat maakt dat we deze ervaring met zoveel mogelijk mensen willen delen. Hetzij via een bezoek aan onze plantage of door simpelweg de rijkdom van onze geschiedenis en onze band met de natuur te proeven in je kopje thee."

 

Je kopje Green Tea Pure start bij de theeboeren in het oostelijkste puntje van Argentinië, dicht bij de grenzen van Brazilië en Paraguay: Oberá. Carlos Alberto Okulovich is de eigenaar van vijf theetuinen in de hooglanden van de provincie Misiones. Iedere boer oogst hier meer dan 30 ton thee per dag, mede doordat de coöperatie voorziet in geavanceerde machines. Door de energie en liefde die zij in de theeplanten steken, is Argentinië een van de grootste thee-exporteur van de wereld. Zelf drinken Argentijnen yerba, een mengsel van de gedroogde bladeren en takjes van een specifieke theeplant. Krijg je van hen een kopje aangeboden, dan kun je dat zien als een teken van grote waardering.

Zie de uitgestrekte theetuinen

De theetuinen van Don Basilio liggen in het hoogland van Misiones. Wellicht denk je nu aan bergachtig landschap. Maar de theeplanten groeien juist op relatief vlak land. Dat is de reden dat die gemechaniseerde productie die net werd beschreven mogelijk is. Er werken 260 theeboeren en -boerinnen en andere medewerkers bij theecoöperatie Don Basilio, onder wie verschillende familieleden van Carlos. Een echt familiebedrijf dus.

Van theeplant naar theemoment

De theeboeren en -boerinnen doen er alles aan om jouw Green Tea Pure die vertrouwde smaak te geven. Zo maken zij dat heerlijke theemoment mogelijk.

Zo genieten de theeboeren mee

Je ziet dat er veel werk in thee gaat zitten.

Daar hoort wat tegenover te staan. Daarom begint de Origin Story van Green Tea Pure bij de vraag of de theeboer(in) alles heeft wat nodig is om zijn of haar werk goed te kunnen doen.

Daar komen de coöperatie Don Basilio en daaraan verbonden certificeringen om de hoek, zoals Rainforest Alliance, Ethical Tea Partnership, Kosher en Sedex. Die verzekeren hen van een veiliger werkomgeving en beter inkomen. Daarnaast biedt het allerlei voordelen voor de lokale bevolking en het milieu.

De inheemse natuur krijgt de ruimte

30 procent van de 1.000 hectare land is nog steeds natuurreservaat óf opnieuw aangeplant als natuurreservaat, met inheemse beplanting.

Actieve rol in milieuverbetering

Samen met een team van specialisten bezoeken medewerkers van Don Basilio scholen, kerken en mensen in het dorp, om kennis te delen over inzet voor een betere leefomgeving. Daarnaast maakt de organisatie zelf gebruik van hernieuwbare energie en biomassa voor het verwarmingssysteem dat nodig is om stoom op te wekken.

Fijne werksfeer, door feedbackcultuur

Hoe ervaren medewerkers hun werksituatie? Don Basilio zet regelmatig surveys uit om feedback te vragen, zodat leidinggevenden en medewerkers met elkaar in gesprek blijven.

Investering in de toekomst van jongeren

Don Basilio draagt nadrukkelijk bij aan de ontwikkeling van mensen in de leeftijd van 19-35 jaar, met workshops en investeringprogramma’s voor kleine ondernemingen

Zo wordt de Rainforest Alliance premie besteed

Coöperatie Don Basilio heeft een Rainforest Alliance certificering. Rainforest Alliance streeft naar een wereld waarin mens en natuur in harmonie met elkaar leven.

In vergelijking met niet-gecertificeerde theeboerderijen, tonen studies aan dat Rainforest Alliance gecertificeerde theeboerderijen vaak:

  • Veiligere leef- en werkomstandigheden bieden;
  • Hogere uitkeringen aan medewerkers en beter toegang tot onderwijs voor hun kinderen bieden;
  • Sterkere bodembeschermingstechnieken toepassen;
  • Hun afvalbeheer verbeteren;
  • Training voor medewerkers over het behoud van natuurlijke ecosystemen.

Door simpelweg een kopje Rainforest Alliance gecertificeerde thee te drinken, help je de bossen en de biodiversiteit te beschermen, de klimaatcrisis te bestrijden en de levensomstandigheden van theeboeren en hun gezinnen te verbeteren.

Er zijn meer goede verhalen

Ontdek de andere Origin Stories

Overzicht
Origin Stories

Ik drink D.E Dark Roast
Biologisch en Fairtrade

Ik drink Pickwick Tea Master Selection
English Breakfast

Ik drink Pickwick Tea Master Selection
Rooibos Vanille