• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000
Schenk een
werelds verhaal


English Breakfast thee uit Kenia

Zie waar jouw genietmoment begint

Welkom in Kenia! Hier begint het wereldse verhaal achter jouw English Breakfast. Ontmoet de theeboeren en -boerinnen van coöperatie Williamson Tea in de Keniaanse hooglanden. En ontdek hoe aansluiting bij deze coöperatie hen helpt.

Ontmoet de theeboeren

Aangenaam: maak kennis met een collega van Williamson Tea

"Bij Williamson Thee werken we actief aan minder koolstofuitstoot, met onze regeneratieve, duurzame aanpak van de landbouw. Ons doel is om niet 'gewoon' een netto-nul koolstofvrije thee te maken, maar een thee die bijdraagt aan een goed milieu. Elk kopje laat een positieve ecologische voetafdruk achter."

 

Je kopje English Breakfast start bij de theeboeren in de Keniaanse hooglanden. Williamson Tea heeft hier vier theetuinen, met de symbolische namen Kaimosi (bos), Kapchorua (grote hoogte), Tinderet (bliksem) en Changoi (zon). De coöperatie steunt ruim 9,800 kleine boeren met hun families en speelt al 150 jaar een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Milieu-positieve thee is waar zij naar streven. Dat geeft die fijne nasmaak aan je English Breakfast.

Zie de uitgestrekte theetuinen

De vier theetuinen van Williamson Tea liggen dichtbij de evenaar en op grote hoogte, waardoor ze veel zonuren krijgen en regelmatig beregend worden. De tuinen zijn verdeeld over (de voormalige districten) Nandi en Kericho, en daardoor hebben zij elk hun eigen geschiedenis. De regionale verschillen in microklimaat en bodemsoort zorgen voor heel eigen theesoorten. Jouw English Breakfast komt van Kapchorua. Hier groeien de theeplanten langzaam, wat je thee een frisse smaakt geeft.

Van theeplant naar theemoment

De theeboeren en -boerinnen doen er alles aan om jouw English Breakfast die vertrouwde smaak te geven. Zo maken zij dat heerlijke theemoment mogelijk.

Zo genieten de theeboeren mee

Je ziet dat er veel werk in thee gaat zitten. Daar hoort wat tegenover te staan.

Daarom begint de Origin Story van English Breakfast bij de vraag of de theeboer(in) alles heeft wat nodig is om zijn of haar werk goed te kunnen doen.

Daar komen de coöperatie Williamson Tea en daaraan verbonden Rainforest Alliance-certificering om de hoek. Want dat verzekert theeboeren en -boerinnen van een beter inkomen en een veiliger woon- en werkomgeving. Daarnaast biedt het allerlei voordelen voor de lokale bevolking en het milieu.

Moderne middelen voor milieuvriendelijke thee

Via een satelliet wordt de theegroei in de gaten gehouden en er wordt flink wat zonne-energie opgewekt op theeplantage Changoi, voor onder meer de fabriek. Daarnaast worden diverse inheemse bomen geplant om bodemerosie tegen te gaan en om de theeplanten te beschermen tegen wind. Ook worden theeplanten verbouwd die tegen klimaatverandering kunnen. Regenwoud wordt beschermd, zodat wildlife de ruimte krijgt.

Geen pesticiden

De thee groeit op natuurlijke wijze, zonder pesticiden. Dat geldt voor alle theegebieden van Williamson Tea.

Meer kansen voor de lokale gemeenschap

Meer dan 30.000 kinderen kregen toegang tot de basisschool en middelbare school én meer dan 600 kinderen ontvingen steun om te studeren. Williamson Tea bouwde ook veertien scholen en vier gezondheidscentra. Daarnaast zorgden zij voor infrastructuur en steunen zij de lokale ondernemers financieel. Ook bouwden ze huizen voor de werknemers en hun gezinnen.

Gelijke kansen voor iedereen

Recruitmentbeleid is daarop afgestemd en iedereen heeft de mogelijkheid om trainingen te volgen.

Zo wordt de Rainforest Alliance premie besteed

Coöperatie Williamson Tea heeft een Rainforest Alliance certificering. Rainforest Alliance streeft naar een wereld waarin mens en natuur in harmonie met elkaar leven.

In vergelijking met niet-gecertificeerde theeboerderijen, tonen studies aan dat Rainforest Alliance gecertificeerde theeboerderijen vaak:

  • Veiligere leef- en werkomstandigheden bieden;
  • Hogere uitkeringen aan medewerkers en beter toegang tot onderwijs voor hun kinderen bieden;
  • Sterkere bodembeschermingstechnieken toepassen;
  • Hun afvalbeheer verbeteren;
  • Training voor medewerkers over het behoud van natuurlijke ecosystemen.

Door simpelweg een kopje Rainforest Alliance gecertificeerde thee te drinken, help je de bossen en de biodiversiteit te beschermen, de klimaatcrisis te bestrijden en de levensomstandigheden van theeboeren en hun gezinnen te verbeteren.

Er zijn meer goede verhalen

Ontdek de andere Origin Stories

Overzicht
Origin Stories

Ik drink Pickwick Tea Master Selection
Green Tea Lemon

Ik drink Pickwick Tea Master Selection
Forest Fruit

Ik drink D.E Dark Roast
Biologisch en Fairtrade