• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Pistonmachine

Ben je op zoek naar een pistonmachine? Deze halfautomatische koffiemachines zijn geschikt voor alle koffiesoorten. Met een pistonmachine schenk je koffie van hoge kwaliteit. Ieder kopje is verser dan vers!

Pistonmachines voor jouw horecazaak

Astoria Core 600 2-groeps

Espresso koffie
Met verse koffiebonen voor de complete koffiebeleving

Gemiddeld aantal gasten
11 variatiemogelijkheden
30 sec/kopje


Schoonmaaktijd
42 minuten per week

La Marzocco Linea

Espresso koffie
Met verse koffiebonen voor de complete koffiebeleving

Groot aantal gasten
11 variatiemogelijkheden
30 sec/kop


Schoonmaaktijd
42 minuten per week

Wat is een pistonmachine?

Een pistonmachine is een halfautomatische koffiemachine. Anders dan bij een volautomaat, moeten de bonen bij een pistonmachine zelf gemalen worden. We hebben verschillende koffiemolens in het assortiment die hiervoor gebruikt kunnen worden. Je kan hier ook (vers)gemalen bonen voor gebruiken. De pistonmachine verhit het water voor jou tot precies de goede temperatuur. Ook zorgt de machine voor de druk die nodig is om het water door de koffie te persen.


Waarom kiezen voor een halfautomaat?

Pistonmachines worden veel gebruikt voor koffie in de horeca. Bij het gebruik van een halfautomatische espressomachine heeft de barista veel controle over het maken van de koffie. Zo kan er zelf gevarieerd worden in hoeveelheid en mate van aandrukken van de koffie. Ook kan de barista nauwkeurig bepalen hoeveel water er door het filter loopt. Daarnaast creëer je met behulp van de ingebouwde boiler jouw eigen perfecte melkschuimlaag. De authentieke koffiepurist heeft het koffieproces hiermee geheel in eigen hand. Een pistonmachine is compacter dan een volautomaat. Heb je enige barista ervaring en niet veel ruimte voor jouw koffiemachine? Dan is een pistonmachine wellicht een goede keuze.

"Doordat je de controle heeft over het gehele koffieproces, bepaal je zelf de precieze sterkte en hoeveelheid" - Lisanne Booij

Wat voor koffiesoorten kan ik maken met een pistonmachine?

Met een halfautomatische espressomachine kun je alle koffiesoorten maken die je wenst. Doordat je de controle heeft over het gehele koffieproces, bepaal je zelf de precieze sterkte en hoeveelheid. Het stoompijpje zorgt er daarnaast voor dat je jouw eigen melk op kunt schuimen voor het maken van een cappuccino of latte macchiato. Inspiratie nodig voor een origineel kopje koffie? Zie hier onze koffierecepten.

Onze pistonmachines

Onderhoud en reiniging van een halfautomaat

Een pistonmachine heeft net zoveel periodiek onderhoud nodig als een volautomaat: af en toe een servicebeurt is aan te raden. Een zelfreinigingsfunctie heeft een halfautomatische espressomachine niet. Qua schoonmaken vraagt de pistonmachine daarom wat meer aandacht dan een volautomatische koffiemachine. Naast regelmatig ontkalken en doorspoelen, moet na elk kopje koffie de filterhouder worden leeggegooid en alles weer goed worden schoongemaakt voor het volgende gebruik.

Halfautomaat of volautomaat; welke past bij jou?

Welke machine het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van jouw wensen. Bij de volautomatische koffiemachine ga je voor gemak: een kopje koffie kost weinig tijd en de machine is eenvoudig in het onderhoud. Het gebruik van de halfautomatische koffiemachine is arbeidsintensiever maar je creëert er wel keer op keer een uniek kopje koffie mee. Ontvang vrijblijvend advies op maat en ontdek welke machine het beste bij jouw situatie past.

Pistonmachine kopen?

Wil je een pistonmachine kopen? Onze adviseurs staan je graag te woord met advies over de beste pistonmachine voor jouw situatie. Neem contact met ons op en je krijgt binnen 24 uur vrijblijvend advies door één van onze experts.

De beste bonen voor jouw koffiemachine

Zoek je de perfecte bonen voor jouw koffiemachine? Jacobs Douwe Egberts Professional heeft voor elke koffiemachine de beste bonen.