IJskoffie maken: 5 heerlijke ijskoffierecepten

Toe aan wat verfrissing op een warme zomerdag? Maak dan eens uw eigen glas ijskoffie! Zelf ijskoffie maken was nog nooit zo gemakkelijk met onze heerlijke ijskoffierecepten. We zetten ze voor u onder elkaar.

Ga hier direct naar uw favoriete ijskoffierecept:
Frosty Salted | Italian Summer | Dark Pistachio | Very Berry | Coffee Breeze


1. Frosty Salted IJskoffie

Salted Caramel

Ingrediënten:

- 1 blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Cappuccino
- 20 ml Salted Caramelsiroop Monin
- Slagroom
- Karamelsaus Monin
- Snuf Maldon zeezoutvlokken


Stap 1
Schenk 20 ml Salted Caramelsiroop in een glas en schenk het blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Cappuccino erbij.

Stap 2
Roer de siroop goed door de ice coffee.

Stap 3
Spuit een grote toef slagroom op de ice coffee.

Stap 4
Garneer met wat karamelsaus.

Stap 5
Strooi enkele vlokken Maldon zeezoutvlokken erover en serveer direct.


2. Italian Summer IJskoffie

Tiramisu

Ingrediënten:

- 1 blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Cappuccino
- 20 ml tiramisusiroop Monin
- 10 ml chocoladesiroop Monin
- Slagroom
- 2 amaretti koekjes
- Snuf cacaopoeder 


Stap 1
Schenk 20 ml tiramisusiroop en 10 ml chocoladesiroop in een glas.

Stap 2
Schenk het blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Cappuccino. 

Stap 3
Roer goed door.

Stap 4
Verkruimel de twee amaretti koekjes tot een grof kruim.

Stap 5
Spuit een grote toef slagroom op de ice coffee.

Stap 6
Garneer met het amarettikruim.

Stap 7
Strooi er wat cacaopoeder overheen en serveer direct.


3. Dark Pistachio IJskoffie

Espresso Pistache

Ingrediënten:

- 1 blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Mocha Latte
- 1 shot espresso
- 1 theelepel pistachearoma
- Chocoladesaus Monin
- Gecrushte ijsblokjes (via blender of kant- en klaar)
- Slagroom
- Snuf cacaopoeder
- 2-3 gehakte pistachenootjes


Stap 1
Drapeer de chocoladesaus langs de randen van het glas zodat er een mooie versiering ontstaat.

Stap 2
Doe 1 shotje espresso in het glas en meng met 1 theelepel pistachearoma.

Stap 3
Schenk het blikje ijskoude blikje Douwe Egberts Ice Mocha Latte erbij en roer goed door.

Stap 4
Voeg de gecrushte ijsblokjes erbij.

Stap 5
Spuit er een flinke toef slagroom op.

Stap 6
Strooi de gehakte pistachenootjes op de slagroom.

Stap 7
Garneer met wat cacaopoeder en serveer direct.


4. Very Berry IJskoffie

Bosvruchten en witte chocolade

Ingrediënten:

- 1 blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Cappuccino
- 10 ml cassis siroop Monin
- 10 ml witte chocoladesiroop Monin
- 20 ml fruitpuree red berries Monin
- Slagroom
- 1 theelepel witte chocolade vlokken
- Bosvruchten ter garnering


Stap 1
Giet 20 ml fruitpuree in het glas.

Stap 2
Doe de cassissiroop en de witte chocoladesiroop in het glas.

Stap 3
Schenk het blikje Douwe Egberts Ice Cappuccino erbij.

Stap 4
Roer goed door.

Stap 5
Spuit er een flinke toef slagroom op.

Stap 6
Strooi er witte chocolade vlokken over.

Stap 7
Garneer met wat bosvruchten en serveer direct.


5. Coffee Breeze IJskoffie

Chocolade en Munt

Ingrediënten:

- 1 blikje ijskoude Douwe Egberts Ice Mocha Latte
- 20 ml chocoladesiroop Monin
- 1 theelepel groene muntsiroop Monin
- Gecrushte ijsblokjes (via blender of kant- en klaar)
- Slagroom
- 1 muntblaadje
- Cacaopoeder


Stap 1
Giet de chocolade siroop en de muntsiroop in het glas en roer goed door.

Stap 2
Schenk het ijskoude blikje Douwe Egberts Ice Mocha Latte erbij.

Stap 3
Voeg wat gecrushte ijsblokjes toe.

Stap 4
Spuit een flinke toef slagroom erop.

Stap 5
Zet de muntblaadjes in de slagroom.

Stap 6
Garneer met wat cacaopoeder en serveer direct.

Voor op uw boodschappenlijstje