• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Alles over thee

Ontdek de wereld
van Pickwick Professional

Ontdek de zakelijke thee oplossingen
van Pickwick

De lekkerste theevariaties voor op het werk


Pickwick Professional

21 smaken, inclusief 8 Fairtrade blends

Pickwick weet hoe waardevol dagelijkse theemomenten zijn. Al sinds 1753 maakt Pickwick de lekkerste melanges voor de smaak van Nederland. 

› Meer over Pickwick Professional


Tea Master Selection

8 melanges met een twist

De melanges van Pickwick Tea Master Selection zijn de populairste smaken van Pickwick met een persoonlijke twist van de thee-experts. 

› Meer over Pickwick Tea Master Selection

Duurzame theesoorten

Pickwick geeft om de boeren die de verschillende theesoorten verbouwen en de planeet die we samen delen. Pickwick is daarom aangesloten bij de organisatie Ethical Tea Partnership. Door samen met deze organisatie te werken wordt er toezicht gehouden op de werk- en leefomstandigheden van de mensen die wereldwijd werken in de theeproductie.

Ook heeft Pickwick zes populaire theevarianten met het internationale Fairtrade keurmerk van Max Havelaar. Dit keurmerk staat voor eerlijke handel en de duurzaam geproduceerde thee. Daarnaast draagt dit keurmerk ook bij aan betere leef- en werkomstandigheden van thee-arbeiders in ontwikkelingslanden. › Meer weten over duurzaamheid?

Wat is thee?

Thee wordt gemaakt van theebladeren. Zwarte thee en groene thee worden gemaakt van Camellia Sinensis. Rooibos is afkomstig van de naaldjes van een plant die van nature voorkomt in de omgeving Cederberg in Zuid-Afrika. Rooibos wordt niet gemaakt van een theesoort en is dus eigenlijk geen thee. Meer weten over thee? Ontdek het hier.

 

Productie van thee

Pickwick selecteert theeplanten vanuit de hele wereld. Wanneer de theebladeren volwassen zijn, worden ze met de hand geplukt. Daarna volgt het verflensen, rollen, fermenteren, drogen en verpakken. Wil je meer weten over Pickwick Thee? Lees hier alles over ons certificeringsproces

Hoe is thee ontstaan?

Thee werd 2700 jaar voor Christus per toeval ontdekt door keizer Shen Nung. In Europa maakten we echter pas in 1610 kennis met thee. In 1937 veranderde de naam van onze thee van Douwe Egberts thee in Pickwick. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van thee? Lees hier meer over het verhaal achter thee.


Thee Soorten

Wat drink jij op het werk?

Pickwick weet hoe waardevol dagelijkse theemomenten zijn. Al sinds 1753 maakt Pickwick de lekkerste melanges voor zakelijk Nederland. 

› Meer over thee soorten


Thee recepten

Heerlijke zakelijke recepten

Ontdek de unieke thee recepten van
Pickwick Tea Master Selection
Voor heerlijke duurzame thee op het werk.

› Alle recepten


Certificering & thee

Duurzame thee productie

Pickwick geeft niet alleen om de kwaliteit van de thee, maar ook om de boeren die de thee verbouwen en de planeet die we samen delen.

› Meer over duurzame thee

Thee-accessoires voor een stijlvolle presentatie

 

Jouw gastvrijheid en presentatie zegt een hoop over jouw bedrijf. Besteed aandacht aan een stijlvolle presentatie met ons speciale serviestheekisten, dispensers en meer.