• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Onze thee

Al sinds 1753 selecteren de Pickwick Master Blenders thee van de hoogste kwaliteit. Daar vertellen we graag meer over.

Thee is een drank die al eeuwenlang, overal ter wereld wordt gedronken. Aan dat ene glas thee gaat een heel proces vooraf. Benieuwd hoe een theeplant een theemoment wordt?

Wist je dat?

De perfecte omgeving

Waar komt thee vandaan?

Pickwick haalt haar thee van over de hele wereld, maar het meeste komt uit India, Sri Lanka en Indonesië. Dit zijn belangrijke landen voor ons: ze hebben namelijk het perfecte klimaat en hoge plantages. Daar wordt de thee alleen maar lekkerder van!

Zwarte thee

Zwarte thee is afkomstig van de bladeren van de theeplant, Camellia Sinensis. Voor zwarte thee worden de theeblaadjes bewerkt waardoor oxidatie kan plaatsvinden en zwarte thee ontstaat. Zwarte thee is de meest gedronken theesoort in de wereld.

Groene thee

Groene thee komt van dezelfde theeplant - de Camellia Sinensis - als de zwarte thee, maar de blaadjes worden na het plukken gedroogd, waardoor ze hun oorspronkelijke groene kleur en smaak behouden. 

Rooibos

Rooibos is afkomstig van een plant die van nature voorkomt in de omgeving Cederberg in Zuid Afrika. De naaldjes van de plant worden geplukt, gestampt en in de zon ter oxidatie gelegd. Rooibos is niet afkomstig van de theeplant en is dus eigenlijk geen theesoort.

Ontdek onze zwarte-, groene- en rooibos thee


We moeten iets toegeven

Kruidenthee is geen thee

Want er komen helemaal geen theeblaadjes aan te pas. Het zijn natuurlijke kruiden die rechtstreeks in het water worden opgenomen. Niet dat het uitmaakt hoor, kruidenthee is net zo lekker.

Ontdek onze kruidenthee

pickwick herkomst thee 1

Ontdekking van thee

Thee werd 2700 jaar voor Christus ontdekt door keizer Shen Nung. In een rustpauze kookte hij zijn drinkwater waar wat blaadjes in terecht kwamen. Dit bleek goed te smaken. In Europa maakten we in 1610 kennis met thee. De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) bracht een eerste lading thee aan wal. In 1750 werd het transport van thee vergemakkelijkt door tableaus: een tegel van hele of fijne theebladen. Zo won thee snel aan populariteit. 

Thee in Europa

In 1937 kreeg onze thee de naam Pickwick thee. Daarvoor heette het nog Douwe Egberts thee. De verpakking van thee ontwikkelde snel in de 20e eeuw. In 1910 werd de thee nog los verkocht in puntzakjes. Vanaf 1938 verschenen de katoenen theezakjes en in de jaren zestig kreeg het zakje een theetagje. De Engelse Postkoets staat symbool voor de thee vanwege de associatie met Engeland. Sinds de jaren tachtig is die postkoets nadrukkelijk aanwezig op de verpakking. Dat ziet u ook terug op de nieuwe verpakkingen.

pickwick duurzaamheid logos

Duurzame thee

Pickwick geeft niet alleen om de kwaliteit van de thee, maar ook om de boeren die de thee verbouwen en de planeet die we samen delen. Daarom is Pickwick aangesloten bij de organisatie Ethical Tea Partnership. Deze organisatie houdt toezicht op de werk- en leefomstandigheden van de mensen die wereldwijd in de theeproductie werken.

Daarnaast werken we samen met onafhankelijke certificering programma’s zoals UTZ Certified en Fairtrade. Op deze manier helpen wij de boeren met het verbeteren van hun leefomstandigheden en besteden we zorg aan natuur en milieu.

Meer weten over duurzaamheid?

Ontdek meer van Pickwick