• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Soorten


Ontdek de diverse thee soorten en hun smaken van Pickwick Tea Master Selection
Voor heerlijke duurzame thee op het werk.

 

 

Fruitthee

Er zijn diverse soorten fruit thee. Deze theevarianten zijn erg geliefd in Nederland en andere landen binnen Europa. De basis van fruit thee is zwarte thee, daarnaast bevat het vaak aroma’s en gedroogde fruit stukjes.

Wat is fruit thee?
Van oudsher, sinds de zeventiger jaren, wordt fruit thee gemaakt op basis van zwarte thee. De smaken waren eerst simpel, bijvoorbeeld aardbei of citroen thee. In de loop van de jaren zijn de ingrediënten en smaken enorm uitgebreid. Inmiddels zijn er ook varianten met een andere basis dan zwarte thee, dit kan namelijk ook groene thee, witte thee of een combinatie van hibiscus en rozenbottel zijn. Een fruitthee op basis van hibiscus en rozenbottel is eigenlijk een fruitinfusie en geen fruitthee, want thee komt er niet aan te pas.

Koud te drinken als ijsthee
Heb je zin in een fris fruitdrankje? Maak dan zelf een ijsthee. De frisse smaak van fruitthee leent zich hier uitstekend voor. Voor traditionele ijsthee kun je het beste zwarte thee citroen gebruiken. Maak een grote pot sterke thee met kokend water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet de thee vervolgens in een kan met ijsblokjes en laat het geheel afkoelen.

Zwarte Thee

Veel mensen beginnen de dag met een kop thee, vaak is dat zwarte thee. In de volksmond wordt dit ook wel English Breakfast thee genoemd, maar deze thee kan uiteraard ook op andere momenten van de dag gedronken worden. Wat is zwarte thee eigenlijk en welke varianten zijn er?

Wat is zwarte thee?
Zwarte thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant Camelia Sinensis. De kwaliteit van de thee is afhankelijk van veel factoren: het klimaat, de grond in het land of streek van herkomst, de hoogteligging van de plantage en ook de wijze van plukken (machinaal of handmatig), bewerken en verpakken. Maar ook het seizoen waarin de thee wordt geplukt geeft veel kwaliteits- en karakterverschillen. De theeplantages liggen wijd verspreid over tropische en subtropische gebieden.

 

Rooibos Thee

Rooibos is afkomstig uit Zuid Afrika. Er bestaat zowel ‘gewone’ rooibos als groene rooibos. 

Wat is rooibos?
Rooibos is een soort kruidenthee afkomstig van de Aspalathus linearis struik. De Aspalathus linearis groeit in het Zuid Afrikaanse Fynbos vooral in de regio West en Oost Kaap, waar hij sinds ca. 1930 wordt verbouwd. De naaldvormige bladeren van deze struik zijn de basis voor zowel een ‘gewone’ rooibosthee (geoxideerd) als een groene rooibosthee (niet geoxideerd). Naast de naaldjes worden soms ook de takjes van de rooibosstruik gebruikt.
Rooibosthee, ook wel bekend onder de namen Redbush, rooibosthee(-tea), Rooitee en Rooibosch, heeft een roodbruine kleur en een iets houtige smaak.

Waar is rooibosthee het lekkerst bij?
De smaak van rooibos is iets houtig met een warme specerijenachtige twist. Het combineert goed met onder andere honing, vanille, sinaasappel of een beetje kaneel. Gebruik rooibosthee als smaakmaker in bijvoorbeeld stoofgerechten.

  

Kruidenthee

Kruidenthee is een theesoort die je vanuit natuurlijke kruiden rechtstreeks in het water doet. Zo komen de aroma’s van de kruiden vrij en krijgt jouw hete water een heerlijke smaak. Maar eigenlijk kun je dit niet echt thee noemen, omdat het geen echte thee bevat. Een beter woord is daarom ‘kruidenmelanges’, ook wel tisanes genoemd. Ontdek alles over de verschillende soorten kruidenthee en hoe je ze maakt.

Wat is kruidenthee?
Hoewel kruidenthee het label thee heeft, is het dus eigenlijk geen echte thee. Kruidenthee wordt namelijk niet gemaakt van de bladeren van de theeplant ‘Camellia Sinensis’, maar bestaat uit natuurlijke kruiden. Deze kruiden worden rechtstreeks in het water opgenomen, waardoor kruidenthee ontstaat.

Kruidenthee in een gezonde levensstijl
Kruidenthee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Kruidenthee past dus prima in een gezonde levensstijl. Het is geschikt voor een moment van rust, omdat vrijwel alle kruidenmelanges geen cafeïne bevatten.

   

Groene Thee

Groene thee is in Azië erg populair en het wordt er al eeuwen gedronken. Ook in Nederland neemt groene thee in populariteit toe. Maar wat is groene thee eigenlijk en wat maakt deze thee speciaal? We leggen het je uit.

Wat is groene thee?
Groene thee is, net als zwarte- en oolong thee, afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis. Groene thee verschilt van andere thee varianten in de manier van bewerking. Zwarte en oolong thee worden geoxideerd (gefermenteerd) door blootstelling aan de zon, maar groene thee wordt nadat de bladeren zijn geplukt meteen geroosterd (pan-fired) of gestoomd (steamed) om oxidatie (fermentatie) tegen te gaan. Hierdoor behoudt de thee zijn groene kleur en smaakt anders; scherper.

Groene thee in een gezonde levensstijl
Groene thee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën indien er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Groene thee past dus prima in een gezonde levensstijl. Varieer volop en consumeer met mate. Dat is het algemene advies voor een gebalanceerd voedingspatroon en dat geldt ook voor wat je drinkt.