• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

 
 

Pickwick & Rainforest Alliance

In 2020 hebben we weer een stap gezet om onze theemelanges te certificeren. De zwarte thee, fruit thee, rooibos thee en de specerijen zijn niet alleen ingekocht onder voorwaarden van Ethical Tea Partnership, maar zijn ook Rainforest Alliance gecertificeerd. In 2021 zullen ook de overige theevarianten, de groene theeën en de kruideninfusies, onder Rainforest Alliance voorwaarden ingekocht worden. Zo gaan we stap voor stap naar 100% gecertificeerde thee.

Rainforest Alliance als certificeringssysteem heeft als belangrijkste pijler om de biodiversiteit te beschermen, natuurlijke hulpbronnen te behouden en de leefomstandigheden van werknemers op de plantages te verbeteren.

Pickwick en Fairtrade

Pickwick geeft om mens en milieu. Verantwoord inkopen is dan ook een van de belangrijkste pijlers van de onze duurzaamheidsstrategie. Gedreven door respect voor het milieu en de zorg voor mensen werken wij toe naar 100% gecertificeerde thee binnen het Pickwick Professional assortiment. De eerste stappen richting het waarmaken van deze ambitie zijn reeds gezet in 2015 waarin we in samenwerking met Fairtrade 6 varianten met het Fairtrade certificaat hebben toegevoegd. In 2019 kwamen daar 2 additionele Fairtrade varianten bij. Lees hieronder meer over Pickwick en Fairtrade.

Pickwick en Fairtrade werken samen

Thee drinken op het werk nu nóg (h)eerlijker

Pickwick geeft niet alleen om de kwaliteit van de thee, maar ook om de boeren die de thee verbouwen en de planeet die we samen delen. Daarom introduceert Pickwick nu acht Fairtrade smaken die het internationale Fairtrade keurmerk van Max Havelaar voeren. Deze thee is duurzaam geproduceerd en zorgt voor betere leef- en werkomstandigheden van thee-arbeiders in ontwikkelingslanden.

Fairtrade infographic

Geniet van (h)eerlijke thee

Acht populaire smaakvarianten

Het Pickwick Fairtrade assortiment bestaat uit acht populaire smaken. English Tea, Earl Grey, Forest Fruit, Green Tea Lemon, Rooiboos, Citroen, Green Tea Pure en Munt zijn vanaf nu verkrijgbaar met het Fairtrade keurmerk. Deze (h)eerlijke acht theevarianten zitten bovendien in een gesloten envelop, die gewoon bij het oud papier kan. Een milieubewuste keuze!

Pickwick en Fairtrade

Maak het verschil met jouw vertrouwde thee

English Tea Blend

Earl Grey

Rooibos

Forest Fruit

Green Tea Pure

Green Tea Lemon

Fairtrade bamboe theekist, 6-vaks

Maak jouw (h)eerlijke theebeleving compleet

De acht smaakvolle Fairtrade blends worden aangeboden in een gesloten papieren envelop. Deze passen perfect in de vernieuwde Fairtrade 6-vaks bamboe theekist, die volledig gevuld met (h)eerlijke thee wordt geleverd.

Bekijk product

Weet u waar thee vandaan komt?

De theeplant (Camellia sinensis) komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar wordt tegenwoordig over de gehele wereld in (sub-)tropische gebieden geteeld. Pickwick haalt haar thee voornamelijk uit Malawi, India, Sri Lanka en Indonesië. In deze landen heerst namelijk het perfecte klimaat en de plantages zijn hooggelegen. Daar wordt de thee alleen maar lekkerder van!

Ontdek meer van Pickwick