• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Drie herkenbare koffiemomenten in de zorg

Wachten, verbinden, verzachten: in de zorg komt dit regelmatig aan bod. Een kop koffie is de geleider van sociaal samenzijn en het bindmiddel van dagelijkse rituelen. Het koffiemoment kan in dat geval een groot verschil maken. We zetten drie koffiemomenten in de zorg op een rij. Herkenbaar?


Koffie als verwenmoment

Het ontspannen moment in het restaurant van een zorginstelling is een belangrijk koffie- en theemoment. Bewoners genieten graag samen of met hun familie die op bezoek is van dit moment. Het voelt als een uitje in eigen huis en bewoners laten zich tijdens dit ontspannen moment dan ook graag verwennen met lekkernijen. Koffie specials zijn échte verleiders en zorgen voor een waar verwenmoment. Denk aan: rijk gevulde koppen koffie met chocoladesiroop, koekjes en slagroom bijvoorbeeld. Dit soort specials zijn bovendien echte margemakers: door de rijke presentatie zijn gasten bereid er iets extra’s voor te betalen.


Koffie als ontspanning en energie boost 

Koffie in de morgen, na de lunch of in de koffiecorner even opladen met collega’s voordat de tweede helft van de dag begint; koffie drinken is voor veel mensen een onmisbaar ritueel. En daar mogen we best wat aandacht aan besteden. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die kwaliteit belangrijk vinden en waarde hechten aan deze welverdiende rituelen.


Koffie als contactmoment

Voor bewoners van een zorginstelling is het koffiemoment één van de hoogtepunten van de dag. Contactmomenten met verzorgend personeel en andere bewoners onder het genot van een kop koffie stelt bewoners op hun gemak en geeft hen een gelukkiger gevoel. Het zijn juist de momenten van persoonlijke aandacht die essentieel zijn in de beleving van bewoners.

Ontdek onze koffiespecials

Ga meteen aan de slag met onze heerlijke koffierecepten 

Bekijk alle recepten

Benieuwd naar de rol van Douwe Egberts in de zorg?