• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Bij goede zorg hoort geweldige koffie in een gemoedelijk restaurant

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Ad Verhagen, manager horeca & gastvrijheid bij Zorgwaard, over het thuis laten voelen van hun gasten.  

Bij Zorgwaard willen we meer dan alleen mensen verzorgen, we willen dat ze zich thuis voelen: een lekkere stoel, familie, vrienden en natuurlijk een heerlijke kop koffie. Maar hoe pak je dat aan? Daar had Douwe Egberts nog wel ideeën over, dus namen ze ons mee op trendtour en bezochten we een bijzondere tandartspraktijk.

Deze tandarts heeft zijn zorg gecombineerd met horeca: een espressobar, speelparadijs voor kinderen en een futuristische inrichting. Inmiddels werken er meer dan zeventig mensen in de praktijk en huilen kinderen als ze naar huis moeten. Dat wilde ik ook, dus heb ik met Douwe Egberts bedacht hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.

‘Naast goede koffie en betrouwbare apparatuur, helpt Douwe Egberts ons ook met menukaarten en recepten voor koffiespecials. Dat draagt allemaal bij aan de beleving van bewoners en bezoekers in ons restaurant.’ 

Ad Verhagen, manager horeca & gastvrijheid bij Zorgwaard

 "Rond 10 uur ‘s ochtends drink ik altijd een kopje koffie in het restaurant samen met wat andere bewoners. Het is er zo gezellig, ik klets nu veel meer dan toen ik nog thuis woonde."


Mevrouw De Graaf, bewoner Zorgwaard

Het belangrijkste doel was dat onze bewoners hun familie en vrienden hier graag op bezoek krijgen. Dat is aardig gelukt, en niet in de laatste plaats door de koffie: niets zo verwelkomend als de geur van versgemalen bonen. Dat het Douwe Egberts-koffie is, maakt het helemaal af. Voor veel bewoners is dat namelijk dé koffie van thuis en vroeger. Combineer dat met de vele heerlijke variaties van tegenwoordig, en je snapt waarom iedereen hier zo gek is van de koffie.

Sneller revalideren 

Ook tussen de maaltijden door is het gezellig druk in het restaurant. Of het nou voor het knutseluurtje, een potje kaarten of een babbeltje is: bewoners, bezoekers, buren en vrijwilligers komen hier samen en genieten, mét een heerlijke cappuccino erbij. Of een koffiespecial, zoals de Vanille Verleiding van deze week: cappuccino met vanille- en kaneelsiroop, slagroom, bruine suiker en een heerlijk kaneelkoekje. Ze vergeten al hun zorgen en hebben gewoon erg veel plezier. Ik ben ervan overtuigd dat onze bewoners hierdoor ook sneller revalideren.