• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Bewoners, familie en buurtbewoners in beweging door de D.E. Coffee Kitchen

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Saskia Schnoing, ‎unitmanager Treant-wooncentrum Holdert, over de D.E Coffee Kitchen.

‘Gezellig een bakkie doen’, zeggen we hier in Emmen. Dat is precies wat belangrijk is voor onze bewoners. Ze moeten zo zelfstandig mogelijk een kopje koffie kunnen drinken met andere bewoners, bezoek en mensen uit de buurt. We zijn dan ook geen zorgcentrum, maar een woonwijkcentrum met een hoge gastvrijheidstandaard. Bewoners moeten zich thuis voelen, dat is het belangrijkste. Maar we wilden ook steeds meer toevallige voorbijgangers laten denken: ‘wauw, dáár wil ik een kopje koffie drinken’. 

Nieuw concept

Dus gingen we op zoek naar een nieuw concept. Douwe Egberts stelde de D.E. Coffee Kitchen voor: een hypermoderne koffiecorner waar je naast goede zwarte koffie, ook allerlei warme en koude variaties kunt kiezen. Heel wat anders dan wat onze bewoners gewend zijn, maar toch zagen we hier een kans in. Met dit concept kunnen we namelijk een brug slaan tussen de wensen van bewoners en bezoekers.

Als mijn familie op bezoek komt, dan mag ik ze graag 
verwennen. We gaan dan vaak samen naar
de Coffee Kitchen en genieten van zo'n luxe cappuccino.
Hij is zo lekker, daar wil ik graag voor betalen!’

mevrouw Habing, bewoner woonwijkcentrum Holdert

Trakteren

Opa’s en oma’s kunnen hun kleindochter van zeventien nu op een Latte Macchiato Roasted Hazelnut trakteren, terwijl ze zelf genieten van een vertrouwd bakje Douwe Egberts koffie met melk en suiker. Ook buurtgenoten waarderen de kwaliteit en keuzemogelijkheden; ze hebben nu echt een reden om bij ons binnen te wandelen. Daarmee is de Coffee Kitchen een hele mooie aanvulling in ons huis. 

Onze benadering werpt z’n vruchten af. Ongeveer 40% van de bewoners komt nu regelmatig naar de nieuwe koffiehoek, waarbij ze meteen een wandelingetje maken; dat is natuurlijk mooi meegenomen. De koffiehoek is altijd open omdat er voor de Coffee Kitchen geen personeel nodig is. Douwe Egberts komt wekelijks langs om de machine te vullen en schoon te maken. We hebben er dus geen omkijken naar, en toch is het preciés de extra stap waar we naar op zoek waren!

‘Ik drink al sinds mijn achttiende elke ochtend een kop koffie. Altijd Douwe Egberts. Nu de Coffee Kitchen er staat, is het altijd gezellig in de koffiehoek; altijd wel iemand om een praatje mee te maken.’ Mevrouw Helder – bewoner woonwijkcentrum Holdert