• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Met koffie van horeca-kwaliteit geeft Rumah Kita gasten én bewoners een warm welkom

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Pieter van der Wal, strategisch verbinder bij CareFacilitair, onder andere verantwoordelijk voor de nieuwe koffiefaciliteiten bij Zinzia Zorggroep.

Een bruisende plek waar bewoners, bezoek én buurtgenoten samenkomen: dát wil verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen zijn. Precies daarom hebben we afscheid genomen van de traditionele balie bij de ingang, die toch teveel de indruk van een zorgcentrum wekte. Ervoor in de plaats kwam een stijlvol Warm Welkom met koffiebar, waar je terechtkunt voor een vers kopje espresso, cappuccino of latte macchiato. Mét een stuk spekkoek of heerlijke lemper erbij, want in Rumah Kita wonen alleen ouderen met een Indische of Molukse achtergrond. De koffie is van Douwe Egberts, de snacks komen uit onze eigen keuken. Met het concept kunnen we bewoners en gasten écht een warm welkom geven.

‘Douwe Egberts levert verse bonen, mooi servies en goede apparatuur, maar is voor ons méér dan een leverancier. Ze leiden bijvoorbeeld ook onze medewerkers op tot echte barista’s.’ – Pieter van der Wal

‘We zijn blij dat we gasten nu echt een warm welkom kunnen geven, 
met kwalitatief hoogstaande koffie in een omgeving die rust uitstraalt.’


Pieter van der Wal - strategisch verbinder bij CareFacilitair

Familie en gezelligheid 

Je kunt wel zeggen dat de koffiebar intensief gebruikt wordt; zeker na de lunch kan het druk zijn. Dan hebben de bewoners hun zorgverplichtingen achter de rug en is het tijd voor familie en gezelligheid. Anders dan bij de meeste verpleeghuizen, komen de cliënten van Rumah Kita uit heel Nederland. Bezoekende zoons, dochters en kleinkinderen hebben vaak dus een verre reis achter de rug. Dan is het extra fijn dat we ze een warm welkom kunnen geven, met koffie en thee die ze buiten het verpleeghuis zelf ook zouden bestellen. In het weekend zit de koffiehoek vaak vol, want dan serveren we Indische specials. Zoals kopi tubruk, een Javaans-Balinese koffie die zonder filter wordt gezet.

Van vroeger

We zijn blij dat Douwe Egberts onze koffiepartner is. In de eerste plaats omdat onze bewoners het merk van vroeger kennen; het werd ook in Nederlands-Indië volop verkocht. Maar net zo belangrijk is dat Douwe Egberts begrijpt waar we naartoe willen: facilitaire dienstverlening op basis van ondernemerschap. In veel verpleeghuizen is eten en drinken nog een kostenpost, waarop dus bezuinigd kan worden. En dat is zonde, want de lunch en het koffie-uurtje zijn ongelofelijk belangrijk voor ouderen. Daarom wilden we dat onze koffiebar zelfstandig zou functioneren. Om dat voor elkaar te krijgen, dacht Douwe Egberts intensief met ons mee. Met succes, want Warm Welkom is inmiddels een goedlopende zaak. Met theekoffie en hapjes die in een bruisend café niet zouden misstaan.

‘Erg gezellig, die nieuwe koffiehoek. Ik kom er bijna elke dag, want er valt altijd wat te beleven en de koffie is hier het lekkerst. Meestal bestel ik een kopje koffie met twee scheutjes melk en drie klontjes suiker. Want ja, ik ben wel een zoetekauw hoor.’ – meneer H. G. Bergman, al acht jaar bewoner van Rumah Kita