Altijd de lekkerste
koffie & thee op het werk
met de Koffieplanner

Start GRATIS met jouw Koffieplanner

Meest populair op dit moment

Ontdek onze thee-concepten

De lekkerste theevariaties

Pickwick Professional

21 smaken, inclusief 8 Fairtrade blends

Pickwick weet hoe waardevol dagelijkse theemomenten zijn. Al sinds 1753 maakt Pickwick de lekkerste melanges voor de smaak van Nederland. 

› Meer over Pickwick Professional

Tea Master Selection

8 melanges met een twist

De melanges van Pickwick Tea Master Selection zijn de populairste smaken van Pickwick met een persoonlijke twist van de thee-experts. 

› Meer over Pickwick Tea Master Selection

Thee-accessoires voor een stijlvolle presentatie

 

Jouw gastvrijheid en presentatie zegt een hoop over jouw bedrijf. Besteed aandacht aan een stijlvolle presentatie met ons speciale serviestheekisten, dispensers en meer.

Duurzame theesoorten

Pickwick geeft om de boeren die de verschillende theesoorten verbouwen en de planeet die we samen delen. Pickwick is daarom aangesloten bij de organisatie Ethical Tea Partnership. Door samen met deze organisatie te werken wordt er toezicht gehouden op de werk- en leefomstandigheden van de mensen die wereldwijd werken in de theeproductie.

Ook heeft Pickwick zes populaire theevarianten met het internationale Fairtrade keurmerk van Max Havelaar. Dit keurmerk staat voor eerlijke handel en de duurzaam geproduceerde thee. Daarnaast draagt dit keurmerk ook bij aan betere leef- en werkomstandigheden van thee-arbeiders in ontwikkelingslanden. › Meer weten over duurzaamheid?

Wat is thee?

Thee wordt gemaakt van theebladeren. Zwarte thee en groene thee worden gemaakt van Camellia Sinensis. Rooibos is afkomstig van de naaldjes van een plant die van nature voorkomt in de omgeving Cederberg in Zuid-Afrika. Rooibos wordt niet gemaakt van een theesoort en is dus eigenlijk geen thee. Meer weten over thee? Ontdek het hier.

 

Productie van thee

Pickwick selecteert theeplanten vanuit de hele wereld. Wanneer de theebladeren volwassen zijn, worden ze met de hand geplukt. Daarna volgt het verflensen, rollen, fermenteren, drogen en verpakken. Wil je meer weten over het maken van thee? Lees onze uitgebreide uitleg.

Hoe is thee ontstaan?

Thee werd 2700 jaar voor Christus per toeval ontdekt door keizer Shen Nung. In Europa maakten we echter pas in 1610 kennis met thee. In 1937 veranderde de naam van onze thee van Douwe Egberts thee in Pickwick. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van thee? Lees hier meer over het verhaal achter thee.