• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

De beste koffiemachine voor uw bedrijf: 6 tips

Samen opzoek naar de best passende koffiemachine voor op het werk

Terugblikken op het weekend bij de koffiemachine onder het genot van een goede cappuccino. Een koffierondje voor de hele afdeling na de lunch. Of een kop koffie voor uw gasten om ze welkom te heten. Koffie op werk verbindt. En de koffie die u schenkt, zegt veel over het type bedrijf dat u bent. Op zoek naar de beste koffiemachine voor op het werk? Met deze zes handige tips vindt u de machine die het beste bij u past.

Bent u op zoek naar een goede koffiemachine voor op het werk?
Met deze zes handige tips vindt u de koffiemachine die het beste bij u past.

1. Bereken hoeveel kopjes koffie uw medewerkers gemiddeld per dag drinken

Uit eigen onderzoek is gebleken dat we gemiddeld vier kopjes koffie per dag drinken op het werk. Herkenbaar? Of zijn u en uw collega’s juist meer van de thee? En - niet onbelangrijk: ontvangt u veel gasten in uw bedrijf? Voorkom over- of onder capaciteit van uw koffiemachine en breng in kaart hoeveel koppen koffie uw medewerkers en gasten gemiddeld drinken. Dit is een belangrijke eerste stap en bepalend voor het type machine dat u kiest.

Wat uw wensen ook zijn, het assortiment van Jacobs Douwe Egberts Professional biedt voor ieder wat wils

2. Kies een zetmethode die bij u past

Hechten u, uw medewerkers en uw gasten waarde aan verse bonenkoffie? Of gaat u juist liever voor een lekkere snelle bak? Een belangrijke vraag. Want met zes verschillende zetmethodes is de keuze groot:

  • Espresso - Een espressomachine brengt barista-kwaliteit koffie naar het werk met verse koffiebonen. Door de hoge druk geniet uw van een karakteristieke smaak, afgetopt met een mooi laagje crema. Mooie voorbeelden zijn de Barista ONE en de Schaerer Soul.
  • Fresh Brew & Filter – Bij de zetmethode van een filter koffiemachine geniet u van koffie van gemalen verse bonen en de vertrouwde smaak van filterkoffie.
  • Instant – Heet water, gemengd met instant koffie: met een instant koffiemachine drinkt u makkelijk en snel een lekkere kop koffie. Gaat u liever voor all-in-one (inclusief soep en chocolademelk), dan is de Instant Omni een topkeuze.
  • Cafitesse – Een Cafitesse koffiemachine biedt een uniek koffie-extract waardoor alle smaakvolle aroma’s en elementen uit de koffie gewaarborgd blijven. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Cafitesse Excellence Compact Black.
  • Promesso – Met de Promesso koffiemachine zet u in een handomdraai uw persoonlijke koffiefavoriet van superieure kwaliteit.
  • Capsule – Met de L’OR Lucente PRO zet je met één druk op de knop het perfecte kopje koffie boordevol smaak. Een zeer gebruiksvriendelijke zetmethode waarbij de aroma’s optimaal bewaard blijven door de aluminium capsules. In een handomdraai serveert u een heerlijke ristretto, espresso of lungo. 

3. Houd rekening met onderhoud en schoonmaaktijd

Reinigen, algemeen onderhoud en voorbereidingstijd: de hoeveelheid tijd die het onderhoud van uw koffiemachine in beslag neemt, kan per type apparaat flink verschillen. Zo kan het bij een Cafitesse en Promesso machine binnen een paar tellen gebeurd zijn, terwijl een espressomachine een stuk langer nodig heeft. 

4. Let op de tijd die nodig is per kopje koffie

Host u regelmatig bijeenkomsten in uw bedrijf en heeft u in korte tijd veel kopjes koffie nodig? Dan kunt het beste gaan voor een Cafitesse of Instant koffiemachine. Binnen vier tot negen seconden staat de koffie klaar. Is een kop koffie van topkwaliteit onmisbaar in uw bedrijf? Met een koffiemachine met verse espressobonen kan het zetten van een kop koffie tot wel dertig seconden duren. Houd daar rekening mee bij de keuze voor uw koffiemachine.

5. Bepaal welk servicecontract het beste bij u past

Om de kwaliteit van de koffiemachines altijd te waarborgen, biedt Jacobs Douwe Egberts Professional verschillende soorten servicecontracten aan. Welk type contract het beste bij u past, hangt niet alleen af van het type, maar ook van het hebben van een huur- of koopmachine. Bij een huurcontract is de service bijvoorbeeld erbij inbegrepen, maar bij een koopcontract niet. Vul het formulier op deze pagina in en ontdek welk servicecontract het beste bij u past.

 

6. Bereken niet alleen de aankoopprijs van de machine, maar ook de kosten per kop koffie

Om te weten wat u onderaan de streep uiteindelijk kwijt bent aan een koffiemachine, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten van het apparaat zelf, maar ook naar de prijs per kopje. Zo kost een koffie uit een Instant Koffiemachine €0,07 per kopje, terwijl een kopje koffie met verse espressobonen kan uitkomen op €0,15 per kopje. Wilt u in één oogopslag weten wat de aanschaf van een nieuwe koffiemachine u uiteindelijk gaat kosten? Vul dan het formulier in op deze pagina en we nemen direct contact met u op voor een vrijblijvende offerte.

 

Hulp nodig?

Vraag hieronder vrijblijvend advies aan. Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug.