• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Koffie op het werk

Koffie werkt als brandstof voor je bedrijf. Een kop koffie halen bij de koffieautomaat is ook nog eens dé plek voor een goed gesprek. Bij Douwe Egberts weten we als geen ander dat kwaliteitskoffie belangrijk is. Daarom helpen we je graag op weg.

Ik wil advies op maat

Waarom goede koffie zo belangrijk is

De werkomgeving wordt minder een kantoor en steeds meer een plek waar medewerkers zich thuis willen voelen. Een inspirerende omgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en comfort. Hierbij is de kwaliteit van de koffie op het werk belangrijk. Dit komt onder andere doordat de mogelijkheden om thuis te genieten van lekkere koffie flink zijn gegroeid. Steeds meer mensen verwachten dan ook op de werkvloer een kopje kwaliteit. Koffie geeft een energie, motivatie en concentratie boost.

De bekendste koffiesoorten op een rij

Niet iedereen houdt van zwarte koffie. Bij Douwe Egberts hebben we professionele koffiemachines die veel verschillende soorten koffie kunnen zetten.

Espresso

Onder hoge druk wordt water door gemalen koffiebonen geperst. Het resultaat is een zeer krachtig en geconcentreerd kopje koffie met een intense smaak.

Americano

Is een espresso net iets te sterk? Dan is er de populaire Americano. Door de espresso aan te lengen met water krijgt deze koffie zijn milde en zachte smaak.

Ristretto

Een slag kleiner dan de espresso, maar voller er sterker van smaak. Verder wordt een ristretto net zoals een espresso gezet alleen dan met voor de helft minder water.

Lungo

Vaak omschreven als een ‘uitgerekte espresso’. De hoeveelheid gemalen koffiebonen is hetzelfde, maar de lungo wordt gezet met meer water. Hierdoor duurt het extractieproces wat langer.

Cappuccino

Cappuccino bestaat uit drie gelijke lagen: melkschuim, melk en espresso. Zeker in de horeca is de cappuccino populair vanwege latte art.

Latte Macchiato

De Latte Macchiato staat bekend om de drie mooie lagen die ontstaan wanneer de koffie wordt toegevoegd aan de warme melk. Bij een latte macchiato wordt er meer melk gebruikt dan bij een cappuccino.

Keuzehulp voor de lekkerste koffie

Geen werkomgeving is hetzelfde en dat geldt ook voor koffiegebruik. Voor elk moment biedt Douwe Egberts Professional een passende koffieautomaat. Welke past nu het beste bij jouw bedrijfssituatie? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze met behulp van de keuzetest. Liever persoonlijk contact? Vraag dan een vrijblijvend advies op maat aan.

Op werk koffie halen voor collega’s en gasten

Koffie is de sociale verbinder. Onder het genot van een heerlijke espresso of cappuccino worden de beste gesprekken gevoerd. Het draagt bij aan een gezellige sfeer, maar ook aan de productiviteit. Waarom? De koffiecorner is de plek voor kennisuitwisseling. Terwijl de koffie wordt gezet, is het gemakkelijk om snel een vraag te stellen aan een collega. Vergeet ook niet de charme van heerlijke koffie. Wanneer je kwaliteit serveert, geeft dat een gevoel van gastvrijheid. Een warm ontvangt die tegelijk ook een fijne ijsbreker is voor een goed gesprek.

Kom langs in ons Experience Center

Wil je graag 'proeven' van ons aanbod voor je overgaat tot aanschaf? Kom dan samen met jouw collega's langs in ons Experience Center. Ontdek de wereld van koffie en thee in het Jacobs Douwe Egberts Experience Center in Utrecht en ervaar zelf welke koffie-oplossing het beste bij jouw organisatie past.