Wat is een ijskoffie

Een ijskoffie is precies zoals de naam doet vermoeden: een ijskoude koffie. Van gekoelde filterkoffie tot een romige cappuccino: er zijn talloze variaties op te bedenken. Leer hoe u deze geliefde koffiesoort - vooral in de warme zomermaanden - kunt maken en serveren.

Hete koffie, gemengd met ijsblokjes of een koude vloeistof: u kunt losgaan met verschillende koffiesoorten in een ijskoude variant. Bekijk ook onze heerlijke ijskoffierecepten! Goed om te weten: afgekoelde koffie is bitterder van smaak. Vaak wordt er om die reden suiker aan toegevoegd om de smaak te nuanceren.

Hete koffie met ijsblokjes

Dit is de meest eenvoudige manier van ijskoffie maken. Zet een espresso (of dubbele espresso) en meng deze met wat suiker, ijsblokjes, en/of ijskoude melk. Giet voor een koude cappuccino ijskoude melk over de espresso heen. Indien gewenst kunt u er nog extra ijsblokjes aan toevoegen om de temperatuur te verlagen. Ook met filterkoffie kunt u op deze manier ijskoffie maken. Laat u inspireren door onze koffierecepten voor overheerlijke ijskoffie specials. Zoals de Frozen Carolo - met karamelijs. 

Van gekoelde filterkoffie tot een romige cappuccino: er zijn talloze variaties

Wat is het verschil tussen Cold Brew Coffee en ijskoffie?

Cold Brew Coffee is een zetmethode om koude koffie te bereiden. Bij deze methode wordt gemalen koffie met koud water gemengd. IJskoffie wordt bereid op basis van verse koffie, verse melk (indien gewenst) en ijsblokjes.

Bekijk de IJskoffies in ons assortiment