IJskoffie maken

Warme dagen vragen om verkoelende dranken. Daarom is een ijskoffie op thuis of op kantoor een heel goed idee. Je maakt ‘m in een paar stappen. Een ijskoffie is namelijk meer dan simpelweg afgekoelde koffie. Afgekoelde koffie is namelijk bitterder van smaak. Vaak wordt er om die reden suiker aan toegevoegd om de smaak te nuanceren. Leer hoe jij deze geliefde koffiesoort - vooral in de warme zomermaanden - kunt maken en serveren.

Dit heb je nodig voor een ijskoffie recept:

IJskoffie zetten is helemaal niet zo lastig. Pak het volgende erbij:

1. Vul het glas met ijsklontjes

Pak het glas erbij en vul ‘m tot de rand met ijsblokjes.

2. Voeg de melk toe

Voeg 150 ml koude melk toe aan het glas met de ijsklontjes. Zorg dat je bovenin het glas ongeveer twee centimeter ruimte houdt voor de karamelsiroop en espresso.

3. Voeg de karamelsiroop toe

Meet 10 ml karamelsiroop af in en voeg dit toe aan de melk en ijsklontjes. Dit geeft de ijskoffie een lekkere, zoete smaak.

4. Voeg de espresso toe

De laatste stap is het toevoegen van de espresso. Hiermee is je glas volledig gevuld. Nog even voorzichtig roeren en je bent klaar.

Wil je weten hoe je de beste espresso maakt?

Zo maak je een espresso

Wat is het verschil tussen Cold Brew Coffee en ijskoffie?

Cold Brew Coffee is een zetmethode om koude koffie te bereiden. Bij deze methode wordt gemalen koffie met koud water gemengd. IJskoffie wordt bereid op basis van verse koffie, verse melk (indien gewenst) en ijsblokjes.

Met deze bonen maak jij de lekkerste ijskoffie

Omdat een goede espresso jouw ijskoffie afmaakt

Bekijk de IJskoffies in ons assortiment

Voor een zoete touch

Bekijk alle koffiesiroop voor een zoete kop koffie