• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Latte macchiato maken in vier stappen

De latte macchiato ziet er professioneel uit met de drie lagen in verschillende kleuren, met een ‘vlekje’ in het midden van de melk. Toch is het niet zo moeilijk om deze drank te maken. Volg deze vier stappen en zet de perfecte latte macchiato op tafel.

Hét recept voor de lekkerste latte macchiato

Zet de volgende benodigdheden klaar:

1. Melk opschuimen

Je begint met het opschuimen van de melk. Schenk de melk in de kan, ongeveer tot aan het tuutje. Zorg ervoor dat je een goede hoeveelheid melkschuim hebt, net zoals bij een cappuccino. Schenk de melk over in een tweede kan, zodat het schuim en de melk goed in verhouding zijn.

2. Opgeschuimde melk inschenken

Vul het glas met de opgeschuimde melk. Je schenkt eerst vooral melk. Daarna geef je een tikje op de rand met de kan, zodat er schuim in het glas komt. Tik het glas nog een paar keer op het aanrecht, zodat de laatste belletjes eruit zijn.

Wil je weten hoe je de perfecte opgeschuimde melk maakt?

Zo schuim je melk op

3. Zet de espresso

Nu kun je de espresso gaan zetten. Deze espresso wordt straks de karamelachtige kleur in de middelste van de drie delen in het glas. Je vangt de espresso op in kleine rvs kannetjes, zodat je de koffie gemakkelijk in het glas kunt gieten. 

4. Giet de espresso in de melk

De espresso die je net hebt gezet, gaat nu in de melk. Houd je vinger tegen de onderkant van het kannetje - deze dient als een soort hefboom - en giet de espresso in het midden van het glas. Zo krijg je dat ‘vlekje’ in het midden van de melk. Je zal zien dat in het glas scheidingslijnen ontstaan tussen het melkschuim, de espresso en de melk.

Wil je weten hoe je de perfecte espresso zet?

Maak de perfecte espresso

Maak de mooiste latte macchiato met deze espressobonen

Met goede espressobonen krijg je de krachtige smaak van een espresso in jouw latte macchiato:

Laat die lagen melkschuim, espresso en melk zien!