• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Dankzij de D.E Coffee Kitchen pauzeren studenten op school

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Jos van Daele, ‎directeur bedrijfsvoering bij het SintLucas Eindhoven, over de Douwe Egberts Coffee Kitchen.

Voorheen gingen onze studenten voor een goeie kop koffie de deur uit. Niet gek, want het SintLucas Eindhoven bevindt zich op Strijp-S, een bruisende buurt vol jong publiek. Je hebt in no-time een hippe koffiebar gevonden. Toch houden we ze liever binnen de schoolmuren. Waarom? Als onderwijsinstelling zien we onszelf graag als community, een vertrouwde plek waar studenten van alle leeftijden elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Binnen én buiten het klaslokaal. Sinds de Douwe Egberts Coffee Kitchen verkiezen ze ons boven de barista’s om de hoek. Precies wat we hoopten.

We zijn een creatieve vakschool, waar vmbo’ers en mbo’ers de ruimte krijgen om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Zonder al te veel strenge regels. Een mooi voorbeeld is de relaxte relatie die ze met hun docenten hebben. Er is expres geen aparte lerarenkamer, maar midden in het complex vind je een grote, open ontmoetingsruimte voor iedereen. Hier wordt gewerkt, geluncht en gelachen. Een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Doordat de koffiebar onbemand is, maak je in de rij al snel een praatje. Dit sluit perfect aan bij onze filosofie.

'Betalen voor m'n koffie vind ik geen probleem.
Dat doe ik toch ook als ik buiten school in een café zit?
Zolang ik de kwaliteit maar proef.'

Lauren Lammers,
studente aan SintLucas Eindhoven

Informeel, fris, modern

Eerst hadden we een andere koffiehoek op het oog, met een vrij chique uitstraling. Het design van de Coffee Kitchen gaf de doorslag: informeel, fris, modern. Het past veel beter bij wie we zijn. Maar ook de prijs en het aanbod spraken ons aan. Over het laatste heeft Douwe Egberts ons goed geadviseerd – karamel is onder de jongeren inderdaad erg populair. Daarnaast is de service uitstekend. Elke ochtend wordt de bar zorgvuldig gecheckt en gevuld, we hebben er geen omkijken naar.

Als het om onze medewerkers gaat, vinden we het belangrijk dat ze koffie en thee binnen handbereik hebben. Daarom staan er op verschillende verdiepingen automaten van Douwe Egberts. Aan de andere kant willen we ze juist hun stoel uit krijgen en onderling contact stimuleren. Ik weet dat je met een lekkere kop koffie op tafel sneller een natuurlijk rustmoment creëert, even de tijd voor elkaar kunt nemen en daarna vol energie verder kunt. Je raadt het al: nu de D.E Coffee Kitchen er staat, komen collega’s wél naar beneden. Kwaliteitskoffie is een ommetje waard!

'Koude koffie, extra groot, karamel erbij. Mijn moeder zou nooit van die extraatjes toevoegen, maar studenten willen die opties wel graag.'

Lauren Lammers, studente aan SintLucas Eindhoven

De sociale functie van koffie

Ik drink vier of vijf koffies per dag, het liefst lekker sterk. Vaak nemen we om de beurt de bestelling op voor het hele blok. En onderweg naar de koffiekeuken kom ik altijd wel een collega tegen die even meeloopt. Dan gaat het over de kinderen, voetbal of werk; momenten waarop je elkaar telkens iets beter leert kennen. Soms zijn we vervolgens zó goed bijgepraat, dat we onze geplande meeting kunnen cancelen. Bij verse koffie hoort nou eenmaal een goed gesprek.

Wie weet welke koffie- of theetrend er straks nog opduikt, zeker bij jonge mensen kunnen smaak en vraag natuurlijk sterk veranderen. Dit concept biedt ons in elk geval de mogelijkheid om mee te groeien. Wat er zou gebeuren als we ineens geen koffie meer zouden aanbieden? Dan staat de tent op z’n kop. Grote kans dat de studentenraad zich ermee zou bemoeien!