• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Herbruikbare beker

Geleid door onze Reuse, Recycle, Reduce en Renew strategie streven wij om onze koffie-en theevoorziening zo circulair mogelijk te maken. Al onze projecten binnen onze duurzaamheidsaanpak sluiten volledig aan bij één of meerdere van deze vier R’en. Onze herbruikbare beker is een mooi voorbeeld van een product dat perfect aansluit bij alle vier deze onderdelen.

Reuse

De D.E herbruikbare beker is heel goed tot 4x te gebruiken. De beker is voorzien van vier designs/teksten: ‘Houd me vast’, ‘Blijf je bij me?’, ‘Wij zijn ’n setje’, en ‘Ik hoor bij jou’ stimuleren op een leuke manier hergebruik. Op de achterkant is er ruimte om je naam op te schrijven en het favoriete drankje aan te kruisen zodat je makkelijk voor de ander een kopje koffie kan halen in een al gebruikte beker.

Reduce

Het hergebruik van de bekers vermindert (rest) afval. Bovendien kan door hergebruik het aantal weggegooide bekers tot 75% afnemen. Hierdoor hoeft er minder geproduceerd te worden en neemt de uitstoot van CO2 en het grondstofgebruik af.

Recycle

De herbruikbare beker is beschikbaar in twee varianten. Een FSC-papieren beker met PE-coating of een met PLA-coating. De bekers met PE-coating zijn 100% recyclebaar en kunnen na gebruik separaat ingezameld worden. Afvalverwerkers kunnen de bekers vervolgens verwerken tot nieuwe producten, waaronder tissues of toiletpapier. De PLA-coating is gemaakt van maiszetmail. Daardoor is deze beker volledig composteerbaar.

Renew

Van de apart ingezamelde bekers kunnen nieuwe producten gemaakt worden. 95% van deze bekers komt zo terug als tissue of toiletpapier. Van de 5% PE-coating worden kunststof producten gemaakt.

Onze bekers zijn gemaakt van FSC-papier. Dit betekent dat de grondstof van de bekers uit verantwoord bosbeheer komt.