• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Een duurzame koffiehoek

5 waardevolle tips

Als bedrijf wil je duurzaam bezig zijn, alleen: waar te beginnen? Duurzaamheid betekent voor ieder bedrijf iets anders en kent net zoveel variaties als koffie en thee. Met deze vijf tips maak jij een goede start met jouw koffiehoek.

divider-goedbezig-kopje-duurzaamheid-koffiehoek.png

"71% van de werknemers wil hun koffiebeker hergebruiken om op deze manier een bijdrage te leveren aan het milieu.”


icon-1.pngStimuleer collega's om vaker dezelfde koffiebeker te gebruiken

Uit het onderzoek Koffie op het Werk 2018 blijkt dat 71% van de werknemers aangeeft hun koffiebeker te willen hergebruiken om op deze manier een bijdrage te leveren aan het milieu. Nederlanders drinken gemiddeld vier kopjes koffie per dag op het werk en meestal belanden bekers na één keer al in de prullebak. Dat heeft een behoorlijke impact op het milieu. Om de hoeveelheid bekerafval tot 75% te verminderen, heeft Jacobs Douwe Egberts herbruikbare bekers met een speciale coating ontwikkeld die tot wel vier keer gebruikt kunnen worden. 

Er zijn twee varianten: biologisch afbreekbare en 100 procent recyclebare bekers. Op de bekers staan verschillende quotes om op een verrassende en leuke manier hergebruik te stimuleren zoals: 'Wij zijn een setje', 'Houd me vast' en 'Blijf je bij mij?' Ook is er ruimte de eigen naam op te schrijven en het favoriete drankje aan te kruisen - dat maakt het makkelijker een kopje koffie voor elkaar te halen.


icon-2.png Recycle zo veel mogelijk

Zamel je koffie- en theebekers los in, waardoor ze optimaal kunnen worden gerecycled. Zorg dat deze worden verwerkt tot nieuwe producten en zo een tweede leven krijgen. De koffiebeker kan bijvoorbeeld terugkomen in de vorm van tissues of toiletpapier. Zorg voor een ‘schone’ afvalstroom. Houd je bekers vrij van klokhuizen en overige resten. Hierdoor wordt het recyclingproces effectiever.

Ontdek meer duurzame voorbeelden


icon-3.png Zet het apparaat in de eco-modus

De eco-modus bespaart tot wel 25 procent energie én is daarmee beter voor het milieu als de koffiemachine ’s avonds overschakelt naar de sluimerstand. De koffiemachine is zelflerend en zorgt er dus voor dat wanneer de eerste medewerkers weer starten met werken, de machine klaar is voor gebruik. Bijvoorbeeld om 7.00 uur, zodat om 07.30 uur de eerste kop koffie gepakt kan worden. Onze energiezuinige koffieautomaten hebben bijna allemaal een eco-modus


icon-4.png Doneer koffiedik

Gooi koffiedik niet zomaar weg. Er zijn bedrijven die koffiedik omtoveren in notitieboeken, plantenpotten en accessoires. Het is ook een perfecte voedingsbodem voor het groeien van oesterzwammen, die jouw cateraar weer verwerkt in de kroketten in de kantine. Het koffiedik wordt veelal lokaal verzameld om onnodig transport te voorkomen, oftewel een mooie vorm van circulaire economie! Lukt doneren niet? Gooi het dan in de gft-bak.

 

icon-5.png Kook water op maat

Zet je één of meerdere kopjes thee? Zorg ervoor dat de hoeveelheid water in de waterkoker niet meer is dan je nodig hebt. Zo duurt het minder lang voordat het water kookt, waardoor je minder energie gebruikt en uiteindelijk niet meer CO2 uitstoot dan nodig is.

Lees meer over koffiedroes


Meer weten over duurzaamheid voor jouw organisatie?

Jacobs Douwe Egberts zet zich in voor een duurzame toekomst. Benieuwd hoe wij je verder kunnen helpen bij het behalen van jouw duurzame doelen? Ontdek onze duurzaamheidspagina. Op zoek naar een koffiemachine? Gebruik onze handige keuzehulp voor professionele koffiemachines of neem contact me ons op en ontvang advies op maat.

Onze droom is een duurzame koffie- en theemarkt. Samen met jou kunnen we die droom realiseren. Ontdek hieronder onze duurzame inspiratie.

Gratis advies op maat

Probeer onze herbruikbare bekers en fairtrade producten