• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

De voordelen van Cafitesse in kleinschalig wonen

Filterkoffie lijkt een perfecte match voor kleinschalige woongroepen met een huiselijke sfeer. Het roept een nostalgisch gevoel op en het ruikt lekker. Maar het is óók heel bewerkelijk. Welke andere oplossingen zijn er voor verse koffie? 


Cafitesse vs. de filterkoffiemachine

Binnen kleinschalig wonen is een huiselijke sfeer belangrijk en worden bewoners waar mogelijk betrokken in het huishouden. Vaak kiest de zorgorganisatie daarom voor een ouderwetse filterkoffiemachine. Bewoners kennen het van vroeger en ze waarderen de geur van een vers gezet kopje koffie.

Echter, bewoners zijn lang niet altijd zelfstandig meer. Dat betekent dat huishoudelijke taken, zo ook het koffiezetten, bovenop de zorgtaken van het verzorgend personeel komen. Daarnaast duurt het zetten van filterkoffie relatief lang en werkt het gebruik van kannen verspilling in de hand. Met Cafitesse van Douwe Egberts wordt elk kopje koffie in een handomdraai vers gezet.

“Verzorgend personeel houdt met de Cafitesse wekelijks twee uur extra tijd over voor persoonlijke aandacht.”


De oude vertrouwde koffiegeur

Voor Cafitesse wordt van de allerbeste kwaliteit koffiebonen een vloeibaar koffie-extract gemaakt. De unieke zetmethode behoudt de heerlijke aroma’s, die Douwe Egberts koffie zo lekker maken. Ook komt bij het roeren van de koffie die heerlijke, vertrouwde koffiegeur vrij. Bovendien zijn de Cafitesse machines eenvoudig in gebruik en snel schoon te maken.


Meer tijd, minder verspilling

Bij verschillende klanten van Douwe Egberts zijn de traditionele filterkoffiezetapparaten vervangen voor een kleine Cafitesse machine, die enkel zwarte koffie en heet water schenkt. Dat heeft voor hen veel voordelen opgeleverd.

  • De smaak en kwaliteit van Cafitesse koffie is constant. Bij filterkoffie gebruikt iedereen net even een andere dosering waardoor de koffie van Marie bijvoorbeeld lekkerder is dan de koffie van Linda.
  • De werkdruk van het verzorgend personeel neemt af. Het zetten van koffie met een Cafitesse machine vereist minder handelingen, wat inhoudt dat verzorgend personeel wekelijks per huiskamer ongeveer twee uur minder tijd aan koffie zetten besteedt.
  • Het verbruik van koffie daalt gemiddeld met zo’n 25 procent, omdat koffie met een Cafitesse machine makkelijk per kopje kan worden gezet. Voorheen werd de filterkoffie in kannen gezet en werd er regelmatig koffie die over was weggegooid.

Bekijk de Cafitesse Excellence Compact Black


Meer weten over Cafitesse?

Het koffie- en theemoment is in kleinschalige woongroepen voor veel bewoners het hoogtepunt van de dag. Hoe mooi zou het zijn als het verzorgend personeel, mede dankzij Cafitesse, meer tijd heeft om hen persoonlijke aandacht te schenken? Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op de Cafitesse pagina en neem contact op met uw accountmanager of vraag advies op maat aan.

Advies op maat