Wat is Slow Coffee?

Wilt u uw gasten verwennen met een ultieme koffiebeleving? Bied hen dan een kopje Slow Coffee aan. Hiermee serveert u een ideale break om uw gasten even te laten ontsnappen aan hun drukke bestaan. Maar wat is Slow Coffee eigenlijk?


Wat is Slow Coffee?

Slow Coffee dankt zijn naam aan de techniek die wordt gebruikt bij het zetten van deze koffie. Het klaarmaken duurt langer. Vandaar de naam Slow Coffee. Vanwaar al deze moeite vraagt u zich misschien af? Door de langzame zetmethode kan de maling veel smaak afgeven aan het water. Het resultaat? Een heerlijke milde koffie die vol van smaak is. Sommige koffieliefhebbers zweren bij de karakteristieke smaak van Slow Coffee.


Hoe maakt u een Slow Coffee?

Voor het bereiden van Slow Coffee heb je een speciaal koffieapparaat nodig. Er zijn verschillende technieken (en dus apparaten) om deze zogeheten langzame koffie te maken. Sommige van deze technieken zijn al honderden jaren oud. Chemex en French Press zijn twee bekende Slow Coffee zettechnieken.

 


Chemex

Een koffieapparaat dat bedoeld is voor de Chemex-methode lijkt afkomstig uit een scheikundelokaal. Dit komt omdat het iets weg heeft van een zandloper. Bij Chemex wordt er net als bij filterkoffie een filter gebruikt. Bij Slow Coffee is echter een speciaal filter nodig dat het water langzamer laat doorlopen dan een regulier filter. Vervolgens schenkt u heet water over de gemalen koffie. Let op: zorg ervoor dat het water niet kookt, zodat er geen druk op de maling komt te staan.


French Press

Een French Press wordt ook wel een cafetière genoemd. Dit koffiezetapparaat is erg compact en is daarom makkelijk mee te nemen op reis. Wellicht heeft u weleens een exemplaar op de camping gezien. Het gebruik is makkelijk, omdat u slechts water en gemalen koffie nodig heeft. Het filter zit namelijk al ingebouwd. U hoeft simpelweg alleen aan de hendel te trekken en voila: u heeft een heerlijk koffie-genietmoment gecreëerd.

 


Slow Coffee als genietmoment

De oude zettechnieken zijn de grondleggers voor de moderne Slow Coffee. De ambachtelijke wijze waarop deze koffie wordt bereid is inspirerend voor velen die even tot rust willen komen. Met een kopje Slow Coffee serveert u uw gasten een genietmoment. Niet zo gek dat deze koffie weer populair is.