FC Utrecht en Jacobs Douwe Egberts Professional:

een sterke match voor een vitale regio

Passie voor voetbal, koffie én voor de regio Utrecht: daarvoor staat de samenwerking van FC Utrecht met Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional. Deze week is op de Horecava de samenwerking voor het maatschappelijke programma van de Eredivisie-voetbalclub verder uitgebreid om nog meer mensen in de regio te kunnen bereiken en verbinden.


Gezond en gelukkig

Voetbal brengt al sinds jaar en dag mensen bij elkaar. Maar FC Utrecht is meer dan Utrechts trots in de Eredivisie.

Onder het motto ‘Hart voor elkaar’ wil de club haar verbindende kracht breder inzetten en actief bijdragen aan een gezond en gelukkig Utrecht. Daarbij richt de club zich vooral op een gezonde leefstijl bij kinderen en het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. FC Utrecht werkt daarvoor samen met diverse partners: gemeenten, provincie en het regionale bedrijfsleven.


Maatschappelijke initiatieven

Commercieel Directeur FC Utrecht Joost Broerse: “Wij zijn verheugd dat een bedrijf als JDE Professional de duurzame relatie met FC Utrecht wil intensiveren en wil investeren in het maatschappelijk programma van FC Utrecht. Er wordt onder meer een samenwerking aangegaan op het gebied van het vitaler maken van de regio Utrecht en het tegen gaan van eenzaamheid onder ouderen. Bovendien zal JDE bij thuiswedstrijden aanwezig zijn in onze Provincie Lounge, waar maatschappelijke thema’s uit de regio besproken worden. We kijken uit naar de uitbreiding en voortzetting van de samenwerking!”


 “Koffie en thee zijn bij uitstek producten die mensen met elkaar verbinden. Als maatschappelijk partner ondersteunen wij dit initiatief van harte, te meer als goede buur in onze eigen regio,” zegt Sander van der Linden, Marketing Director JDE Professional. “Samen kunnen we nog meer voor elkaar krijgen, zoals ondersteuning van het supportersvak speciaal voor ouderen bij de thuiswedstrijden. Maar ook kijken wij terug op een zeer geslaagd kerstdiner voor eenzame ouderen uit de hele Provincie Utrecht! Deze initiatieven zijn van grote maatschappelijke waarde in onze regio.” 

 
Benieuwd wat Jacobs Douwe Egberts Professional nog meer doet op gebied van maatschappelijke impact en duurzaamheid?

Foto van links naar rechts: Sander van Egdom (JDE Professional), Sanne Pater (FC Utrecht) en Bas van Exel (JDE Professional)