Veelgestelde vragen over koffiemachines

Hieronder vind je het antwoord op vragen over koffiemachines

Waar vind ik de handleiding van mijn koffiemachine?
Ga naar het overzicht met handleidingen, of bekijk de betreffende koffiemachinepagina, onder ‘downloads’. Ga naar koffiemachines om het overzicht van al onze koffiemachines te bekijken.

Waar vind ik de schoonmaakinstructies van mijn koffiemachine?
Deze kun je vinden op de betreffende koffiemachinepagina, onder ‘downloads’. Ga naar koffiemachines om het overzicht van al onze koffiemachines te bekijken. Voor de juiste reinigingsmiddelen bij jouw koffiemachine kun je op de reinigingsmiddelen overzichtspagina kijken.

Wat is de gemiddelde levensduur van een koffiemachine?
Er is een aantal factoren wat de levensduur van een koffiemachine beïnvloedt. Gebruiksintensiteit, reiniging en onderhoud spelen hierbij een belangrijke rol.

Ik heb een andere vraag over koffiemachines, waar kan ik deze stellen?
Voor andere vragen kun je contact opnemen met de klantenservice.

Mijn koffiemachine geeft een storing, waar kan ik terecht voor hulp?
Voor problemen met jouw koffiemachine kun je terecht op onze pagina voor probleemoplossingen. Hiervoor is het belangrijk dat je weet welk type koffiemachine jij heeft staan. Mocht je hier niet uitkomen dan kun je contact opnemen met ons via: storingsformulier of telefonisch via 030- 297 8012

Kan ik een koffiemachine huren?
Koffiemachines van Jacobs Douwe Egberts Professional kun je huren voor een minimale looptijd van vijf jaar, mocht je interesse hebben in het huren van een koffiemachine neem dan contact met ons op.

Kan ik een tweedehands koffiemachine kopen?
Alle machines die als occasion door Jacobs Douwe Egberts Professional worden verkocht zijn in de werkplaats volledig gereviseerd conform de daarvoor bestemde werkinstructies. Dit betekent dat alle onderdelen uitvoerig worden gecontroleerd, schoon gemaakt en waar nodig vervangen. Zodoende worden de machines in perfect werkende staat opgeleverd met een garantie van zes maanden.

Welke koffietypes zijn er?
Lees hieronder meer over verschillende koffietypes, of kijk hier voor een overzicht van alle soorten.

Wat is espresso koffie?
Een kopje espresso is een klein kopje koffie van 50 ml. Bij espresso koffie wordt heet water onder hoge druk door fijngemalen donker gebrande koffiebonen geperst. Met vers gemalen koffie en de juiste waterdruk, creëer je een kopje espresso koffie met een mooi laagje schuim bovenop. Over het algemeen is espresso koffie sterker en voller van smaak dan koffie die met de snelfilter-methode is gezet.

Wat is vriesdroog koffie?
Vriesdroog koffie wordt over het algemeen oploskoffie genoemd. Voor de productie van oploskoffie worden miljoenen kopjes koffie in een groot koffiezetapparaat gezet (extractor). Deze grote hoeveelheden verse koffie worden vervolgens geconcentreerd door het overtollige water te verdampen. Er zijn drie methodes om oploskoffie te concentreren tot poeder of korrels: vriesdrogen, sproeidrogen of agglomeratie (een proces waarbij kleine deeltjes samengevoegd worden tot een massa).

Wat is Fresh Brew?
Fresh Brew koffie is koffie gezet van gemalen verse bonen. Fresh Brew koffie is beschikbaar in verschillende blends. Bekijk het assortiment.

Wat is Cafitesse?
Cafitesse is een vloeibaar koffie-extract dat gemaakt wordt van de allerbeste kwaliteit koffiebonen. Cafitesse koffie is alleen geschikt voor Cafitesse koffiemachines. Met Cafitesse koffie bereid je koffievariaties zoals een zwarte koffie, cappuccino, espresso en café latte met een gemiddelde zettijd van vier seconden. Er zijn ook Cafitesse koffiemachines waarmee je chocolademelk of soep kunt zetten.

Wat is Promesso?
Voor het zetten van een kopje Promesso koffie, wordt gebruik gemaakt van een vloeibaar koffie-extract. L'OR Promesso Classique Blend is geschikt voor een Promesso koffiemachine en is gemaakt van de allerbeste 100% Arabica koffiebonen (UTZ gecertificeerd). 


Wat kost een koffieautomaat op het werk?
De prijs van een koffieautomaat op werk is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hangt het onder meer af van het aantal kopjes koffie en thee dat gedronken wordt binnen jouw bedrijf of organisatie. Maar ook van de variatiemogelijkheden die bij jouw bedrijf passen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een koffiemachine met functies voor soep en chocolademelk? Of kies je voor een koffiemachine met of zonder servicepakket voor onderhoud en reparaties? Bekijk hier ons volledige aanbod van koffiemachines op het werk.

Waarom is een waterfilter nodig bij koffiemachines?
Hard water kan schadelijk zijn voor jouw koffiemachine met een verwarmingselement zoals een boiler. Calcium en magnesium uit het water slaan neer op het mechanisme en in het bijzonder op het verwarmingselement van de machine. Voor de beste kwaliteit koffie levert Jacobs Douwe Egberts Professional waterfilters bij koffiemachines. Heb je interesse in de aanschaf van een waterfilter? Neem dan contact met ons op. Bekijk ook ons aanbod reinigingsmiddelen voor het reinigen van jouw koffiemachines.