Cafitesse Excellence Compact

Ingrediënten vervangen

Ingrediëntpakken plaatsen

Uw Cafitesse Excellence Compact geeft tijdig aan wanneer u de ingrediëntpakken moet verwisselen. De handelingen zijn hetzelfde voor melk en koffie.Was altijd uw handen voor u de ingrediëntenpakken gaat vervangen

Volg deze 13 stappen om de ingrediënten op de juiste manier te plaatsen. 

Stap 1

Bepaal welke ingrediënten u moet vervangen

Het display geeft aan welke verpakking leeg is: links, rechts of beide kanten. Gebruik nooit een bevroren of beschadigd pak of een pak dat over de datum is geraakt. 

Stap 2

Open de koelkastdeur

Open de deur door deze aan beide kanten vast te pakken bij het handvat en omhoog te bewegen.  

Stap 3

Verwijder het lege pak

Het display geeft aan welke verpakking (bijna) leeg is: links, rechts of beide kanten. Gebruik nooit een bevroren of beschadigd pak of een pak dat over de datum is geraakt. 

Stap 4

Noteer de datum

Op het nieuwe ingrediëntenpak kunt u de datum waarop u het pak hebt geopend noteren, evenals de uiterste houdbaarheidsdatum. Zodra het pak is geopend is het nog beperkt te gebruiken. Voor koffie geldt 42 dagen (6 weken) en voor melk 7 dagen (1 week).

Stap 5

Schud het pak

Was uw handen voordat u het pak schudt. In verband met hygiëne is het niet de bedoeling dat u de doseertuit aanraakt. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, dan het liefst met schone handen. Schud het pak tenminste tien keer zodat u de beste smaak en kwaliteit krijgt. 

Stap 6

Verwijder de strip

Op het pak vindt u een perforatiestrip. Deze kunt u verwijderen, maar niet direct weggooien. Er staan namelijk instructies op. Volg de instructies van de strip of ga verder met stap 7. 

Stap 7

Neem de doseertuit uit

U kunt de doseertuit voorzichtig uit het pak halen. Pak hierbij, vanwege hygiëneredenen, niet het uiteinde vast. 

Stap 8

Plaats de doseertuit

Schuif de witte kunststof ring aan de onderkant van de doseertuit volledig over de blauwe cirkel op de onderkant van de verpakking. 

 

Stap 9

Controleer de doseertuit

Om lekken te voorkomen, controleert u of de witte ring goed geplaatst is. Alle lagen van het karton moeten precies in de gleuf van de ring vallen. Het bovenste deel van de witte ring zit dus op het pak en het onderste deel eronder. U ziet de blauwe ring nu niet meer. 

 

Stap 10

Draai de doseertuit aan

Pak het doorzichtige deel van de doseertuit (niet het uiteinde) en draai met de klok mee. Bij het melkpak kunt u draaien tot u niet verder kunt. Draai de doseertuit van het koffiepak ongeveer driekwart. U kunt controleren of de tuit ver genoeg is gedraaid door het pak op de kop te houden. Zodra de doorzichtige doseertuit vol loopt, is deze klaar voor gebruik.

Stap 11

Plaats het pak

Als u het pak in de koffiemachine plaatst, let er dan op dat de doseertuit recht onder het pak is geplaatst (een hoek van 90°). Het pak zakt dan eenvoudig in de houder.

Stap 12

Sluit de koelkastdeur

Sluit de deur van de koelkast. De koelkastdeur zit goed dicht als u een klik hoort. 

Stap 13

Zet een kop koffie

De melding dat u een ingrediëntpak moet vervangen, verdwijnt. U kunt nu koffie zetten. Als uw Cafitesse Excellence Compact geen warme drank zet, controleer dan of de doseertuit goed is aangedraaid. Een andere mogelijkheid is om het pak opnieuw te schudden met uw vinger op het uiteinde van de doseertuit. Dit om spetteren te voorkomen. 

Contact

Nog geen koffie?

Als u nog geen koffie kunt zetten, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.  Meld uw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000

Zorg dat u de storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vindt u op de binnenzijde van de deur van uw Cafitesse Excellence Compact. 

TIP!

Bewaar de ingrediënten op de juiste manier

  • Koffie (behalve Smooth Roast) bewaart u in de vriezer. Leg de pakken koffie tenminste 3 dagen voor gebruik in een koelkast. 
  • Zorg dat u twee pakken koffie in de koelkast hebt liggen, zodat u altijd een ontdooid pak hebt zodra u de koffie moet vervangen.
  • Smooth Roast bewaart u in de koelkast, niet in de vriezer.
  • Melk bewaart u buiten de koeling (tot max 24°C). Leg deze dus neit in de vriezer of in de koelkast.
  • Melk is na plaatsing in het apparaat nog zeven dagen houdbaar, vervang het pak na het verstrijken van deze termijn.
  • Probeer ingrediënten nooit te ontdooien door ze in de magnetron of heet water te leggen. Hierdoor verandert de substantie waardoor de Cafitesse Excellence Compact de ingrediënten niet goed kan verwerken en verliest het ingrediënt ook smaak en kwaliteit.