• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Cafitesse Excellence Compact

Ingrediënten vervangen

Ingrediëntpakken plaatsen

Jouw Cafitesse Excellence Compact geeft tijdig aan wanneer je de ingrediëntpakken moet verwisselen. De handelingen zijn hetzelfde voor melk en koffie. Was altijd je handen voor je de ingrediëntenpakken gaat vervangen

Volg deze 13 stappen om de ingrediënten op de juiste manier te plaatsen. 

Stap 1

Bepaal welke ingrediënten u moet vervangen

Het display geeft aan welke verpakking leeg is: links, rechts of beide kanten. Gebruik nooit een bevroren of beschadigd pak of een pak dat over de datum is geraakt. 

Stap 2

Open de koelkastdeur

Open de deur door deze aan beide kanten vast te pakken bij het handvat en omhoog te bewegen.  

Stap 3

Verwijder het lege pak

Het display geeft aan welke verpakking (bijna) leeg is: links, rechts of beide kanten. Gebruik nooit een bevroren of beschadigd pak of een pak dat over de datum is geraakt. 

Stap 4

Noteer de datum

Op het nieuwe ingrediëntenpak kun je de datum waarop je het pak hebt geopend noteren, evenals de uiterste houdbaarheidsdatum. Zodra het pak is geopend is het nog beperkt te gebruiken. Voor koffie geldt 42 dagen (6 weken) en voor melk 7 dagen (1 week).

Stap 5

Schud het pak

Was jouw handen voordat je het pak schudt. In verband met hygiëne is het niet de bedoeling dat je de doseertuit aanraakt. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, dan het liefst met schone handen. Schud het pak tenminste tien keer zodat je de beste smaak en kwaliteit krijgt. 

Stap 6

Verwijder de strip

Op het pak vind je een perforatiestrip. Deze kunt u verwijderen, maar niet direct weggooien. Er staan namelijk instructies op. Volg de instructies van de strip of ga verder met stap 7. 

Stap 7

Neem de doseertuit uit

Je kunt de doseertuit voorzichtig uit het pak halen. Pak hierbij, vanwege hygiëneredenen, niet het uiteinde vast. 

Stap 8

Plaats de doseertuit

Schuif de witte kunststof ring aan de onderkant van de doseertuit volledig over de blauwe cirkel op de onderkant van de verpakking. 

 

Stap 9

Controleer de doseertuit

Om lekken te voorkomen, controleer je of de witte ring goed geplaatst is. Alle lagen van het karton moeten precies in de gleuf van de ring vallen. Het bovenste deel van de witte ring zit dus op het pak en het onderste deel eronder. Je ziet de blauwe ring nu niet meer. 

 

Stap 10

Draai de doseertuit aan

Pak het doorzichtige deel van de doseertuit (niet het uiteinde) en draai met de klok mee. Bij het melkpak kun je draaien tot je niet verder kunt. Draai de doseertuit van het koffiepak ongeveer driekwart. Je kunt controleren of de tuit ver genoeg is gedraaid door het pak op de kop te houden. Zodra de doorzichtige doseertuit vol loopt, is deze klaar voor gebruik.

Stap 11

Plaats het pak

Als je het pak in de koffiemachine plaatst, let er dan op dat de doseertuit recht onder het pak is geplaatst (een hoek van 90°). Het pak zakt dan eenvoudig in de houder.

Stap 12

Sluit de koelkastdeur

Sluit de deur van de koelkast. De koelkastdeur zit goed dicht als je een klik hoort. 

Stap 13

Zet een kop koffie

De melding dat je een ingrediëntpak moet vervangen, verdwijnt. Je kunt nu koffie zetten. Als uw Cafitesse Excellence Compact geen warme drank zet, controleer dan of de doseertuit goed is aangedraaid. Een andere mogelijkheid is om het pak opnieuw te schudden met jouw vinger op het uiteinde van de doseertuit. Dit om spetteren te voorkomen. 

Contact

Nog geen koffie?

Als je nog geen koffie kunt zetten, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Meld jouw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2978012.

Zorg dat je de storingscode en jouw machinenummer bij de hand hebt. Het machinenummer vind je op de binnenzijde van de deur van jouw Cafitesse Excellence Compact. 

TIP!

Bewaar de ingrediënten op de juiste manier

  • Koffie (behalve Smooth Roast) bewaar je in de vriezer. Leg de pakken koffie tenminste 3 dagen voor gebruik in een koelkast. 
  • Zorg dat je twee pakken koffie in de koelkast hebt liggen, zodat je altijd een ontdooid pak hebt zodra je de koffie moet vervangen.
  • Smooth Roast bewaart je in de koelkast, niet in de vriezer.
  • Melk bewaar je buiten de koeling (tot max 24°C). Leg deze dus niet in de vriezer of in de koelkast.
  • Melk is na plaatsing in het apparaat nog zeven dagen houdbaar, vervang het pak na het verstrijken van deze termijn.
  • Probeer ingrediënten nooit te ontdooien door ze in de magnetron of heet water te leggen. Hierdoor verandert de substantie waardoor de Cafitesse Excellence Compact de ingrediënten niet goed kan verwerken en verliest het ingrediënt ook smaak en kwaliteit.