Cafitesse Excellence Compact Black

Wekelijks reinigen

Wekelijkse schoonmaak van uw koffiemachine.

Om uw koffiemachine in optimale conditie te houden, is het belangrijk dat u de Cafitesse Excellence Compact Black regelmatig schoonmaakt. Volg deze schoonmaakinstructie tenminste eenmaal per week. Op het display verschijnt vanzelf een melding als het tijd is voor de reiniging.

 

Reinig uw koffiemachine in 22 simpele stappen. 

Stap 1

Activeer reinigingsmodus

Houd de rode stopknop ingedrukt en druk daarna de knop rechtsonder (enter) in. Na ongeveer 2 tot 3 seconden gaat u naar de reinigingsmodus. Let op dat u de rode stopknop al ingedrukt houdt voor u de knop rechtsonder indrukt, anders komt er een consumptie uit de machine.

Benodigdheden

  • Schone vochtige microvezeldoek
  • Schone droge doek
  • Schone papieren doek (bijvoorbeeld keukenrol)
  • Bijgeleverd ragertje
  • Suma Café Tabs
  • Bijgeleverde opvangbak
  • Optioneel: omwisselset

Stap 2

Selecteer het schoonmaakprogramma

In het display ziet u ‘Spoelen’ staan. Gebruik de tweede knop van rechtsonder tot er ‘Reinigen’ in het display staat. Druk dan op de onderste knop rechts (Enter). Er verschijnt nu ‘verwijder prod. pak’ in het display. 

Stap 3

Open de koelkastdeur

Open de koelkastdeur door deze aan beide kanten vast te pakken bij het handvat en omhoog te bewegen.

Stap 4

Verwijder het ingrediënt pak

Neem het ingrediëntpak uit de koffiemachine door het iets omhoog te tillen. 

Stap 5

Reinig het koelvak

Met het bijgeleverde ragertje kunt u de binnenkant van de doseeropening reinigen. Maak dan met een vochtige microvezeldoek de binnenzijde van het koelvak schoon. Vervolgens maakt u het koelvak droog met een  papieren doek. Druk nu op ‘Enter’ op de koelkastdeur (onderste knop rechts). 

Stap 6

Verwijder de mixerconsole

In het display staat ‘Verwijder en reinig mixertray’. Verwijder eerst de mixerconsole. Dat is het grijze gedeelte direct onder het koelvak. Pak dit vast en beweeg het naar beneden naar u toe. U hoort een piep.

Stap 7

Verwijder de mixertray

Trek de mixertray met beleid uit de koffiemachine. U hoort opnieuw een piep. 

Stap 8

Reinig de mixertray

Zet de gehele mixertray in de opvangbak met heet water en Suma Café Tabs (lees ook de instructies op de verpakking). Laat de mixertray ongeveer 15 minuten weken. Spoel de mixertray vervolgens goed af en maak hem droog met een schone, droge doek.

Stap 9

Reinig de mixerconsole

De mixerconsole kunt u met een vochtige microvezeldoek afnemen. 

Stap 10

Plaats de mixertray

Schuif de mixertray terug in de koffiemachine. Als deze goed is geplaatst, hoort u een klik en een dubbele piep. 

Stap 11

Plaats de mixerconsole

Plaats de mixerconsole. Let erop dat de twee zwarte beugels in de metalen geleiders vallen. Als u de mixerconsole aanduwt, hoort u een klik gevolgd door een dubbele piep.

Stap 12

Plaats het ingrediëntpak

Als u het pak in de koffiemachine plaatst, let er dan op dat de doseertuit recht onder het pak is geplaatst (een hoek van 90°). Het pak zakt dan eenvoudig in de houder. Als u de voorkant van het pak naar u toe plaatst, kunt u eenvoudig zien hoeveel er nog in het ingrediëntpak zit. Sluit vervolgens de koelkastdeur. 

Stap 13

Start het spoelen

Op het display staat nu ‘Plaats opvangbak’. Indien u de watertankvariant heeft, zorg dan dat er voldoende water in de watertank zit. U moet de bijgeleverde opvangbak plaatsen onder de uitloop. Mocht u die niet bij de hand hebben, neem dan een bak van tenminste 1 liter. Zodra u deze heeft geplaatst, kunt u op ‘Enter’ drukken. De machine start het spoelen.

Let op! De vloeistoffen zijn heet. Raak ze dus niet aan.

Stap 14

Verwijder de lekbak

Trek de lekbak naar u toe. Doe dit met beleid zodat u geen water morst. 

Stap 15

Verwijder de watertank

Als uw Cafitesse Excellence Compact Black een watertank heeft, kunt u deze ook uitnemen. Pak de watertank onderaan bij het handvat vast en til het iets omhoog om het vervolgens naar u toe te bewegen.

Stap 16

Leeg en reinig de lekbak

Haal het rooster van de lekbak af en gooi de lekbak leeg in de gootsteen. Reinig de lekbak én het rooster onder stromend water met een afwasborstel en maak ze vervolgens droog met een schone doek. 

Stap 17

Reinig de watertank

Als u een watertank heeft, kunt u die nu schoonmaken. Doe dit met een afwasborstel onder de kraan. 

Stap 18

Plaats de lekbak

Schuif de lekbak terug in uw koffiemachine. Zorg dat u deze voldoende aandrukt.

Stap 19

Plaats het rooster

Schuif het rooster weer op de lekbak. 

Stap 20

Plaats de watertank

Als u een watertank heeft, kunt u die vullen en terugplaatsen in de koffiemachine. 

Stap 21

Activeer de standby-modus

Na het spoelen, kunt u de buitenkant schoonmaken. Hierbij kunt u de keuzetoetsen per ongeluk indrukken. Om te voorkomen dat uw Cafitesse Excellence Compact Black ongewild koffie zet, kunt u de standby-modus activeren. Open de koelkastdeur en druk de ‘standby’-toets aan de linkerkant in. 

Stap 22

Reinig de buitenkant

Neem met een schone vochtige doek de buitenkant van uw koffiemachine af. Zodra u klaar bent kunt u opnieuw op de ‘standby’-knop drukken.

Contact

Ging er iets mis?

Als u na het spoelen van uw Cafitesse Excellence Compact Black storingscode 73 in het display ziet, is het reinigen niet helemaal juist uitgevoerd. Herhaal de bovenstaande stappen. Mocht dit het probleem niet oplossen, meld uw storing dan via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000.

Zorg dat u een eventuele storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vindt u op de binnenzijde van de deur van uw Cafitesse Excellence Compact Black.

TIP!

Gebruik de omwisselset

Om de wekelijkse reiniging sneller uit te kunnen voeren, kunt u de omwisselset gebruiken. Terwijl u de vuile set reinigt, kunt u de schone set gebruiken om uw koffiemachine weer zo snel mogelijk in gebruik te nemen.