• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Cafitesse Excellence Compact Black

STORING 30 OPLOSSEN

Koeling is te warm. 

Jouw Cafitesse Excellence Compact Black geeft storingscode 30. Dit betekent dat er een probleem is met de temperatuur van de koeling. Mogelijk is de omgevingstemperatuur te hoog (30°C of hoger). Daardoor komt de koelingstemperatuur niet onder de 3°C.

 

Je kunt dit in 6 stappen oplossen met de online storingshulp.  

Stap 1

CONTROLEER DE OMGEVINGSTEMPERATUUR

Jouw Cafitesse Excellence Compact Black moet in een omgeving staan waar de temperatuur oploopt tot maximaal 30°C. Probeer de omgevingstemperatuur te verlagen. Bijvoorbeeld door een raam open te zetten of de airco aan te zetten. Zodra de temperatuur is gezakt, kun je door naar stap 2.

Benodigdheden:

  • Schone, droge doek

Stap 2

ZET JOUW KOFFIEMACHINE UIT

Omdat je het ventilatierooster moet openen, is het slim om de koffiemachine uit te zetten. Dit om ongelukken te voorkomen. Haal dus de stekker uit het stopcontact.

Stap 3

VERWIJDER HET VENTILATIEROOSTER EN DE FILTER

Aan de achterkant van jouw Cafitesse Excellence Compact Black zit een rooster met daarin een filter. Haal deze uit jouw koffiemachine. Dit doe je door het lipje naar beneden te drukken en naar je toe te halen. 

Stap 4

REINIG DE FILTER

Spoel de filter af onder de kraan en droog deze goed. Droog de filter met een schone, droge doek. Een papieren doek kan papierresten achterlaten, deze zijn lastig te verwijderen. Als er op het rooster ook stof zit, kun je hetzelfde doen met het rooster.

Stap 5

PLAATS HET ROOSTER

Plaats het rooster inclusief filter terug in de koffiemachine. Zet het rooster er eerst aan de onderkant in en duw vervolgens het lipje omhoog om het rooster volledig te bevestigen. Je hoort een klik als het rooster goed geplaatst is. 

Stap 6

HERSTART JOUW KOFFIEMACHINE

Doe de stekker in het stopcontact. De Cafitesse Excellence Compact start nu opnieuw op.

Contact

NOG STEEDS STORING?

Als de storingsmelding niet verdwijnt of binnen een dag terugkomt, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Meld jouw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2978012.

Zorg dat je de storingscode en jouw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vind je op de binnenzijde van de deur van jouw Cafitesse Excellence Compact Black. 

TIP! ZO VOORKOMT JE STORING 30

Om storingen 30 te voorkomen, kun je het best iedere maand het ventilatierooster en het filter schoonmaken.