Cafitesse Excellence Compact Black

STORING 30 OPLOSSEN

Koeling is te warm. 

Uw Cafitesse Excellence Compact Black geeft storingscode 30. Dit betekent dat er een probleem is met de temperatuur van de koeling. Mogelijk is de omgevingstemperatuur te hoog (30°C of hoger). Daardoor komt de koelingstemperatuur niet onder de 3°C.

 

U kunt dit in 6 stappen oplossen met de online storingshulp.  

Stap 1

CONTROLEER DE OMGEVINGSTEMPERATUUR

Uw Cafitesse Excellence Compact Black moet in een omgeving staan waar de temperatuur oploopt tot maximaal 30°C. Probeer de omgevingstemperatuur te verlagen. Bijvoorbeeld door een raam open te zetten of de airco aan te zetten. Zodra de temperatuur is gezakt, kunt u door naar stap 2.

Benodigdheden:

  • Schone, droge doek

Stap 2

ZET UW KOFFIEMACHINE UIT

Omdat u het ventilatierooster moet openen, is het slim om de koffiemachine uit te zetten. Dit om ongelukken te voorkomen. Haal dus de stekker uit het stopcontact.

Stap 3

VERWIJDER HET VENTILATIEROOSTER EN DE FILTER

Aan de achterkant van uw Cafitesse Excellence Compact Black zit een rooster met daarin een filter. Haal deze uit uw koffiemachine. Dit doet u door het lipje naar beneden te drukken en naar u toe te halen. 

Stap 4

REINIG DE FILTER

Spoel de filter af onder de kraan en droog deze goed. Droog de filter met een schone, droge doek. Een papieren doek kan papierresten achterlaten, deze zijn lastig te verwijderen. Als er op het rooster ook stof zit, kunt u hetzelfde doen met het rooster.

Stap 5

PLAATS HET ROOSTER

Plaats het rooster inclusief filter terug in de koffiemachine. Zet het rooster er eerst aan de onderkant in en duw vervolgens het lipje omhoog om het rooster volledig te bevestigen. U hoort een klik als het rooster goed geplaatst is. 

Stap 6

HERSTART UW KOFFIEMACHINE

Doe de stekker in het stopcontact. De Cafitesse Excellence Compact start nu opnieuw op.

Contact

NOG STEEDS STORING?

Als de storingsmelding niet verdwijnt of binnen een dag terugkomt, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Meld uw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000

Zorg dat u de storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vindt u op de binnenzijde van de deur van uw Cafitesse Excellence Compact Black. 

TIP! ZO VOORKOMT U STORING 30

Om storingen 30  te voorkomen, kunt u het best iedere maand het ventilatierooster en het filter schoonmaken.