Cafitesse 60

Waterlekkage oplossen

 

Er ligt water rondom de koffiemachine

Uw Cafitesse 60 lijkt te lekken. Dat kan gebeuren als de watertank van uw koffiemachine te vol is doordat deze is gevuld met een kan, fles of gieter. U kunt dit probleem zelf oplossen met de online storingshulp voor de Cafitesse 60.

Doorloop deze vier stappen en geniet weer van uw koffie.

Stap 1

Controleer of er sprake is van lekkage

Ruim het overtollige water op en controleer of er opnieuw water verschijnt.

Stap 2

Controleer de watertank

Bekijk of het water via de watertank vrijkomt. Wellicht zit deze te vol. Op de watertank zit een indicatiestreep die aangeeft tot hoe ver het water mag reiken.

Stap 3

Gooi overtollig water weg

Als er te veel water in de watertank zit, moet u het overtollige water weggooien in de wasbak. U kunt de watertank verwijderen door de deksel aan de bovenkant te verwijderen. De hendel ligt plat in het midden. Deze kunt u omhoog halen. Hiermee kunt u de watertank eenvoudig optillen met beperkte kracht.

Stap 4

Plaats de watertank terug

Houd de watertank licht schuin zodat de klem van de tank in de uitsparing van de koffiemachine valt. Leg de hendel weer plat en plaats de deksel terug. De lekkage moet nu hersteld zijn.

Contact

Nog steeds lekkage?

 

Als uw Cafitesse 60 nog steeds water lekt, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Schakel de koffiemachine volledig uit. U vind de aan/uit-schakelaar aan de rechterkant van uw Cafitesse 60. Druk deze in en haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. Plaats uw ingrediëntpakken in de koeling en verwijder de watertank.

Meld uw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000.

Zorg dat u de storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen. Deze vindt u aan de binnenkant van uw Cafitesse 60.

Meld storing

TIP! Zo voorkomt u waterlekkage

Zorg dat u niet te veel water in de watertank doet. Het makkelijkst is om uw watertank onder de kraan bij te vullen. Met een kan, fles of gieter is het lastig in te schatten hoe vol de watertank is.