• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Cafitesse 60

Waterlekkage oplossen

 

Er ligt water rondom de koffiemachine

Jouw Cafitesse 60 lijkt te lekken. Dat kan gebeuren als de watertank van jouw koffiemachine te vol is doordat deze is gevuld met een kan, fles of gieter. Je kunt dit probleem zelf oplossen met de online storingshulp voor de Cafitesse 60.

Doorloop deze vier stappen en geniet weer van jouw koffie.

Stap 1

Controleer of er sprake is van lekkage

Ruim het overtollige water op en controleer of er opnieuw water verschijnt.

Stap 2

Controleer de watertank

Bekijk of het water via de watertank vrijkomt. Wellicht zit deze te vol. Op de watertank zit een indicatiestreep die aangeeft tot hoe ver het water mag reiken.

Stap 3

Gooi overtollig water weg

Als er te veel water in de watertank zit, moet je het overtollige water weggooien in de wasbak. Je kunt de watertank verwijderen door de deksel aan de bovenkant te verwijderen. De hendel ligt plat in het midden. Deze kun je omhoog halen. Hiermee kun je de watertank eenvoudig optillen met beperkte kracht.

Stap 4

Plaats de watertank terug

Houd de watertank licht schuin zodat de klem van de tank in de uitsparing van de koffiemachine valt. Leg de hendel weer plat en plaats de deksel terug. De lekkage moet nu hersteld zijn.

Contact

Nog steeds lekkage?

 

Als jouw Cafitesse 60 nog steeds water lekt, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Schakel de koffiemachine volledig uit. Je vindt de aan/uit-schakelaar aan de rechterkant van jouw Cafitesse 60. Druk deze in en haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. Plaats jouw ingrediëntpakken in de koeling en verwijder de watertank.

Meld jouw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2978012.

Zorg dat je de storingscode en jouw machinenummer bij de hand heeft zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen. Deze vind je aan de binnenkant van jouw Cafitesse 60.

Meld storing

TIP! Zo voorkom je waterlekkage

Zorg dat je niet te veel water in de watertank doet. Het makkelijkst is om jouw watertank onder de kraan bij te vullen. Met een kan, fles of gieter is het lastig in te schatten hoe vol de watertank is.