Cafitesse 60/61

STORING 61 OPLOSSEN

 

Mixermotor loopt te zwaar

Uw Cafitesse 60 of 61 geeft storingscode 61. Dat betekent dat de mixermotor te zwaar loopt, waarschijnlijk door verontreiniging. U kunt dit probleem zelf oplossen met de online storingshulp voor de Cafitesse 60 en 61.

Doorloop de acht stappen en geniet weer van uw koffie.

Stap 1

ZET DE KOFFIEMACHINE UIT

U schakelt de machine uit door op de aan/uit-schakelaar aan de rechterkant van uw Cafitesse 60/61 te drukken. Vervolgens trekt u de stekker uit het stopcontact.

Stap 2

OPEN DE KOELKASTKEUR

Open de koelkastdeur met de handgreep aan de voorzijde.

Stap 3

KOPPEL DE MENGGOOT LOS

Aan de binnenkant van uw Cafitesse ziet u de menggoot met links daarvan een rode ontgrendelingsknop. Verschuif deze naar links met de pijl mee. De menggoot klikt nu los.

Stap 4

VERWIJDER DE MENGGOOT

U kunt de menggoot kantelen naar beneden (ongeveer 45°) totdat deze los komt. U kunt hem nu eenvoudig verwijderen.

Stap 5

DRAAI DE MIXERVIN

U ziet nu de mixervin zitten. Deze lijkt op een propeller. Verwijder de mixervin niet. Omdat de mixervin vastgeplakt kan zitten, moet u deze een paar keer rond draaien.

Stap 6

REINIG DE MIXERVIN

Reinig de mixervin met een afwasborstel, warm water en eventueel een zacht reinigingsmiddel zoals afwasmiddel. Spoel de mixervin voorzichtig na met schoon water om eventuele sopresten te verwijderen.  

Stap 7

PLAATS DE MENGGOOT TERUG

Plaats de menggoot in gekantelde positie op de mixervin. Vervolgens duwt u hem terug. U hoort een klik zodat u weet dat de menggoot juist geplaatst is.  

Stap 8

ZET DE KOFFIEMACHINE AAN

Sluit de koelkastdeur. Hierbij hoort u een klik zodat u weet dat de koelkastdeur goed gesloten is. Doe de stekker terug in het stopcontact. Gebruik de aan/uit-schakelaar aan de rechterkant om uw Cafitesse weer aan te zetten. Het water warmt nu op. Binnen 10 tot 15 minuten kunt u weer koffie zetten.

Contact

NOG STEEDS STORING?

 

Als uw storingscode niet verdwijnt of binnen een dag opnieuw verschijnt, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Meld uw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000.

Zorg dat u de storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Deze vindt u aan de binnenkant van uw Cafitesse 60 of 61.

Meld storing

TIP! ZO VOORKOMT U STORING 61

Om storing 61 te voorkomen raden wij aan regelmatig de mixervin te reinigen. Doe dit bij iedere periodieke reinigingsbeurt.