• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
 • Gratis bezorging vanaf €100,-
 • We helpen je graag via 030-2977000

6 tips om de koffiekosten
in jouw bedrijf te minimaliseren

Werknemers willen koffie.
Daarom stellen de meeste bedrijven professionele koffiemachines ter beschikking.

Maar wat kost het verstrekken van koffie jou nu eigenlijk als bedrijf?

Om je te helpen besparen op je zakelijke koffiekosten
delen we graag deze 6 functionele tips met je!

Hoeveel kost één kopje koffie?

Om de kosten van een kop koffie op het werk te bepalen, zijn er een aantal factoren waarvan we ons bewust moeten zijn. Allereerst is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: Hoeveel koffie wordt er gedronken in mijn bedrijf? Dit is afhankelijk van de omvang van je bedrijf en van het aantal werknemers dat daadwerkelijk koffie drinkt. Als je weet hoeveel koffie er verbruikt wordt, kun je de beste beslissing te nemen over welke koffieoplossing de behoefte van jouw medewerkers vervult.

Andere factoren die in overweging genomen moeten worden om de kosten van een kop koffie op het werk te bepalen zijn de volgende:

 • Technisch onderhoud: moeten je koffiemachines schoongemaakt worden?
 • Nevenproducten: wat zijn de kosten van bekers, suiker of melk?
 • De leveringskosten: zijn de leveringskosten gratis?

Wil je weten wat een kop koffie bij jouw bedrijf kost?
Onze experts helpen je graag!

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Wat kun je doen om de kosten in je bedrijf te minimaliseren?

Hoeveel betaal je nu om de mensen op je kantoor van koffie te voorzien? De kans is groot dat je de huidige koffiekosten kunt minimaliseren. Dit kun je doen via harde maatregelen, zoals de werknemers om een financiële bijdrage vragen of koffie van een lagere kwaliteit kopen. Maar als je dat doet, kun je wel verontwaardiging opwekken. Als werkgever betaal je dubbel als deze verontwaardiging optreedt. Gelukkig zijn er verschillende slimme mogelijkheden die een positieve invloed hebben op je winst. Ontdek ze hieronder.

1. Werp een blik op je koffiemachine(s)


Je kunt ze onmogelijk over het hoofd zien: je koffiemachines. Bij het bepalen van je koffiekosten spelen ze een grote rol. In veel bedrijven is de aanwezigheid van professionele koffiemachines historisch gegroeid. Soms vind je op elke verdieping of in elke hoek van een kantoor een koffiemachine. Het kan ook gebeuren dat je in één en hetzelfde kantoor tegen verschillende types koffiemachines aanloopt!

Wanneer je de koffiemachines in je kantoor overweegt, stel jezelf dan de volgende vragen:

 • Wordt elke koffiemachine door voldoende mensen gebruikt?
 • Is het misschien efficiënter om de professionele koffiemachines te centraliseren in één gemeenschappelijke koffieruimte?
 • Welk type koffiemachine kun je het beste overal neerzetten?

In een ideaal scenario zou je minder (verschillende) professionele koffiemachines hebben en kiezen voor grotere, efficiëntere exemplaren. Deze zijn voordeliger voor het bedrijf en bedienen je werknemers sneller van koffie. Win-win!

Ben je geïnteresseerd in welke koffieoplossing het beste bij jouw bedrijf past? Doe onze snelle test! In minder dan 3 minuten krijg je een advies op maat over de koffiemachines die jouw bedrijf nodig heeft.

Doe de test

2. Denk na over je onderhoudskosten


Een tweede mogelijkheid waar winst te behalen valt ligt in het onderhoud van je professionele koffiemachines. Besteed je hier geen aandacht aan, en vervang je de koffiemachines telkens als onderhoud of reiniging nodig is? Als dat zo is, betaal je daar ongetwijfeld een premie voor, want je decimeert de levensduur van de koffiemachines van je bedrijf.

Het onderhouden van je koffiemachines is een investering die altijd loont. Voor de meeste kleine tot middelgrote bedrijven is het verstandig dit zelf te regelen. Voor grote bedrijven is het daarentegen (financieel) verstandiger om met hun leverancier een onderhoudscontract af te sluiten. Zo kunnen ze er zeker van zijn dat technische ingrepen met de nodige deskundigheid worden uitgevoerd.

Ons advies?

 

 • Voer het onderhoud en de reiniging grondig uit
 • Ga na of jouw aanpak van het onderhoud in overeenstemming is met de omvang van je bedrijf
 • Weeg ook de tijdsinvestering van eigen onderhoud af tegen de kosten van een servicecontract
 • Overweeg om liquid of instant koffiemachines te gebruiken. Deze zijn gemakkelijker te onderhouden en minder verspillend in vergelijking met gewone koffie- en espressomachines

Wil je persoonlijk advies over onze koffiemachines voor je bedrijf? Klik op de knop hieronder.

3. Lease of koop commerciële koffiemachines om de kosten te drukken 


Deze ligt misschien voor de hand - als je minder koffie drinkt, zijn er minder kosten. Maar wist je dat het omgekeerde ook waar is? Tenminste, voor zover het je koffieprijs per zak betreft. Naarmate je bedrijf groeit, ontstaan schaalvoordelen. Dit geldt ook voor je koffieaankopen. Je hebt vaak de keuze om een koffiemachine voor je bedrijf te kopen of te leasen. Neem een weloverwogen beslissing op basis van de behoeften van je bedrijf, het koffieverbruik en je gewenste budget. Er is een oplossing voor elke behoefte.


4. Bestel genoeg en laat het automatisch leveren

Een andere manier om de koffiekosten in je bedrijf te minimaliseren? Automatische levering. Als je koffiebonen, koffiemachines of andere nevenproducten van koffie bestelt, zorg er dan voor dat je er een vaste hoeveelheid van bestelt. Zo betaal je nu alleen voor de koffie en andere nevenproducten en hoeft niemand meer onder werktijd boodschappen te doen voor koffie.

5. Bestel koffiebenodigdheden rechtstreeks bij de leverancier


Melk, suiker, koekjes en plastic of papieren bekers zijn allemaal nevenproducten. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan deze bijkomstige producten. Koop je ze apart van elkaar? Dan kun je wellicht kosten besparen door voorraden voortaan rechtstreeks bij één koffieleverancier te bestellen. Dit is een administratieve vereenvoudiging en betekent dat je nog sneller het vereiste bedrag voor gratis levering bereikt.

Ontdek onze verschillende koffie-, thee- en cacao-artikelen om je koffiehoek mee aan te vullen.

Probeer het nu

6. Vervang wegwerpbekers door herbruikbare bekers


Bestel je meestal plastic koffiebekers of papieren koffiebekers? Deze kunnen gemakkelijk vervangen worden door duurzame, herbruikbare koffiebekers. Herbruikbare bekers kunnen een grote investering zijn, maar de tijd leert dat je uiteindelijk de kosten minimaliseert in vergelijking met het voortdurend bestellen van wegwerpbekers. Daar bovenop is het kiezen van herbruikbare bekers een duurzame optie en op de lange duur beter voor het milieu.

Over duurzaamheid